Mikor érdemes megjavítani? : Kettőn áll a vásár

by - március 27, 2022

Ha probléma merül fel egy emberi kapcsolatban, legyen az párkapcsolat, vagy barátság mindig szóba kerül, hogy mikor érdemes megjavítani azt, ami két ember között van.

Véleményem szerint a problémák mindig akkor jönnek, amikor a legkevésbé van szükségünk rájuk, vagy amikor a legkevésbé számítunk rájuk. – Hiszen úgy gondoljuk, hogy már éppen minden tökéletes.

Vajon, mikor mondhatjuk azt, hogy érdemes akár egy haldokló barátságért, vagy párkapcsolatért küzdeni, s mennyi erőfeszítést ölel fel egy – egy kapcsolat stabilizálása?

Ezt a dolgot, csak mi, azaz önmagunk tudhatjuk, mivel csak mi tudjuk legbelül, hogy mit is érzünk valójában a másik ember iránt. Az is megvizsgálandó szempont, hogy a másik fél vajon meg akarja-e javítani az adott kapcsolatot, hiszen egyedül mindenhez kevesek vagyunk.

A mondás, hogy kettőn áll a vásár valóban igaz, hiszen megannyi olyan helyzettel találkozunk, amit egyedül nem tudunk, vagy csak nagy erőfeszítések árán sikerül megoldanunk. Hiába szeretnénk, mi egyedül egy – egy problémát helyrehozni, hogyha a másik fél nem hajlandó a kompromisszumra vagy arra, hogy beismerje egyáltalán a probléma létezését.

Röviden és tömören kifejezve, jó ha tisztában vagyunk azzal, hogy a másiknak mennyire vagyunk fontosak!

A fentebb említett gondolatok szerintem mindenkinek ismerősek, hiszen életünk során nagyon sokszor találkozunk ezekkel a hibákkal, s problémákkal; mondhatni úgy is; hogy közhelyekkel. Egy szónak is száz a vége egy biztos; egy kapcsolat akkor helyrehozható, ha azt mindkét fél akarja.

Egyedül sajnos kevesek vagyunk bármilyen, legyen az pár- vagy emberi kapcsolat megjavításához. A rózsaszín köd, és a heves, majd én megoldom; kedvességgel, több odafigyeléssel és szeretettel sémák sajnos édes – kevés részét teszik ki annak, hogy megjavítsuk egyedül azt, ami nem működik.

Úgy vélem, hogy az egymás közötti kommunikáció és az őszinte véleménynyilvánítás az alapja egy jól működő, kompromisszum képes kapcsolatnak.

Egyébként ezek a kissé romantikus és melankolikus hangulatú képek szerintem nagyon jól illenek ezekhez a gondolatokhoz, hiszen olyan távolivá tesznek minket, hogy jobban elgondolkozunk azon, amit éppen olvasunk.

Egyébként, már 2017 óta, amióta a blogomat írom, nagyon szeretek saját képanyaggal dolgozni, így mindig igyekszem egy - egy személyes témához saját fotókat mellékelni. Szerintem ez talán az egyik kulcsfontossága annak, hogy az ember akár hosszútávon hiteles maradjon. Őszintén szólva, néha azonban nehéz egy - egy cikkhez jó képanyagot és koncepciót kitalálni, de én azért reménykedem benne, hogy úgy látjátok, nekem általában sikerül!


Xoxo: Fanni ❤


Instagram Oldalam: @roka.fanni

Inspirációs Tik Tok csatorna@rokafanni

A bejegyzésben szereplő képeket készítette: Verő Kristóf ( @kristofphotos ) 

Stúdió: B72 Stúdió
You May Also Like

0 megjegyzés