Bögrés Fahéjas Csiga | Egyszerű Recept

by - március 20, 2022






Tegnap egy nagyon egyszerű receptet készítettem el, anyukám kedvenc sütis könyve alapján. A bögrés fahéjas csiga, mennyeire sikeredett, így a család minden tagja a csodájára járt, nem véletlen, hogy el is fogyott egy nap alatt!

A fentiekből mindjárt gondoltam, hogy Veletek is érdemes megosztanom a blogon, illetve Instagramon (@roka.fanni)  ennek a finomságnak a receptjét.
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- fél bögre nádcukor vagy kristálycukor
-1 mokkáskanál só
- fél csomag szárított élesztő ( 5,5 g ) 
- 2 tojás sárgája
- 3/4 bögre meleg tej
- 4 dkg vaj
- 1 evőkanál őrölt fahéj 
- fél bögre porcukor

Elkészítés:
- A hozzávalókat egynemű tésztává gyúrjuk.
- A tésztát meglocsoljuk az olvasztott vajjal, majd hólyagosra dagasztjuk.
- Konyharuhával letakarjuk, és megkelesztjük (meleg helyen).
- Lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk.
- Megszórjuk a fahéjas porcukorral.
- Szorosan feltekerjük, éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
-Végül nagyméretű, kivajazott - lisztezett és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a megformázott csigákat.
- Utolsó lépésként 180 ° C - on, 25 - 30 perc alatt pirosra sütjük őket.



Ha elkészültek a fahéjas csigák, ízlés szerint porcukorral megszórva, kihűlve tálaljuk! - Amint látjátok, én ( természetesen csak ) a kép kedvéért egy kis tavaszi dekorációval spékeltem meg, a megterített asztalt.


Remélem, hogy tetszett Nektek ez a kis recept ajánló, és szívesen sürögtök - forogtok majd a konyhában, ez alapján a recept alapján.

Kellemes sütögetést, és jó étvágyat kívánok mindenkinek!



Xoxo: Fanni ❤


Instagram Oldalam: @roka.fanni
Inspirációs Tik Tok csatorna@rokafanni

You May Also Like

0 megjegyzés