Adj időt! : Kapcsolataink és a türelem

by - március 03, 2022


Számtalanszor vagyunk türelmetlenek, és számtalanszor sürgetünk dolgokat, akár magunk, akár mások érdekében. Vajon meddig tartható egy – egy ilyen állapot, s meddig tudjuk húzni, azt, hogy elmondjuk a másiknak érzéseinket, s azt, hogy mi bánt minket legbelül.

Az ember egyik legrosszabb tulajdonsága a türelmetlenség, hiszen felgyorsult világunkban manapság mindent azonnal meg szeretnénk oldani, így mindenre egyből keressük a választ. Érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon miért van az, hogy az ember türelmetlen.

Döntéseinket miért hozzuk meg túl hamar, illetve egy – egy szituációban miért nem hagyunk időt akár egy másik félnek.

Mostanában rengeteget törtem a fejemet azon, hogy bármennyire nehéz is; de az Idő mindent megold! –  mondás valóban igaz. Talán az lehet a legrosszabb egy – egy ilyen probléma esetén, hogy azonnal szeretnénk cselekedni, hiszen lelkünk addig zaklatott, nem nyugszik meg.


Ha két emberről van szó, vagy két ember kell egy fentebb említett szituáció megoldásához, talán akkor van a legnehezebb helyzetünk, hiszen ilyen esetben már nemcsak rajtunk múlik a dolog. Néha erőn és türelmen felüli lehet az, hogy ilyenkor megadjuk a másiknak az időt, ahhoz, hogy meghozzon egy – egy döntést, vagy választ, s amíg ez ki nem derül képesek vagyunk mi is őrlődni.

Az elmúlt hónap azonban megtanította számomra, hogy vannak olyan helyzetek, ahogyan már itt is említettem, amikor igenis érdemes kivárni azt a pár hetet, akár hónapot annak érdekében, hogy valami megoldódjon, válaszra leljen.

Szerintem végképp becsülendő az, ha valaki türelmesen megadja az időt a másik félnek, és addig is felnőttként, higgadtsággal kezel egy – egy konfliktust, vagy baljós helyzetet. Érdemes mindig elgondolkodni azon, hogy a jó dolgokhoz valóban idő kell, hiszen egy karikacsapásra semmi sem alakul ki.

Bizonyára Ti, akik ezt olvassátok is jártatok már a fentiekhez hasonló cipőben, így úgy gondolom, hogy ezt a témát, a türelmet, akár az emberi kapcsolatokba fektetett türelmet mindenképpen érdemes volt boncolgatni.


Xoxo: Fanni ❤


A bejegyzésben szereplő képeket készítette: Verő Kristóf ( @kristofphotos ) 

Smink: Ábrahám Eszter 

Stúdió: B72 Stúdió

You May Also Like

0 megjegyzés