Mennyei Banánkenyér | RECEPT
A hétvégén a szakdolgozatom írása helyett; mert miért is ne egy kis Banánkenyér sütögetéssel töltöttem az időt. Imádok sütni, még akkor is, ha nem teljesen tökéletes ez a tudományom, hiszen nagyon szívesen fejlődök ezen a téren.
Ez a recept most annyira jól sikerült, hogy apukám is azt mondta : ,, Olyan jó lett, hogy egy délelőtt alatt megeszem! " Úgy gondoltam hát, hogy elhozom nektek ezen ínycsiklandó finomság receptjét. A receptet egyébként a Mindmegette.hu oldalán találtam.
Szerintem mindenki bátran megpróbálkozhat ezen recept elkészítésével, hiszen nekem is most sikerült először elkészítenem az igazán finom banánkenyeret.
·
3 db banán
·
7.5dkg vaj
·
2 tk sütőpor
·
1 csipet só
·
12 dkg cukor
·
1 db tojás
·
1 tk vaníliakivonat
·
19 dkg finom liszt
·
1 ek burgonyakeményítő
·
2 ek dióbél
·
2 ek étcsokoládé csepp
Elkészítés:
Vajjal kenjünk ki - vagy sütőpapírral béleljünk ki, egy kb. 10x20 cm-es mélyebb sütőformát.
Tegyük egy tálba a banánokat egy tálba, és törjük össze egy villával őket, amíg teljesen folyós állagúak nem lesznek.
Végül adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tojást és a cukrot, és alaposan keverjük el.
Mérjük ki a lisztet, keverjük el benne a sütőport és a sót, majd ezt szitáljuk a banános keverékre.
Adjuk hozzá a diót és a csokoládét, és aztán az egészet keverjük át.
A tésztát öntsük sütőformába, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. egy 1 órán át süssük.
Miután hagyjuk kihűlni az igazán ízletes és finom banánkenyerünket egy mennyei nassolnivalóba haraphatunk bele.
Remélem, hogy ez a csodás recept, a Ti hétfőtökbe is lendületet hozott!
Xoxo : Fanni ❤️
0 megjegyzés