Ez történt 2021 - ben | Hello 2022

by - január 02, 2022

2021 Szilvesztere volt az eddigi legrosszabb Szilveszter, ezt sajnos bátran kijelenthetem. Átlépni, az Új évbe nem volt egyszerű a számomra, de nagyon örülök, hogy már 2022 - őt írunk. Az előbb éppen egy horoszkópot olvastam, ami rávilágított arra, hogy igenis érdemes lenne írni egy évösszegzős bejegyzést. 

Akik aktívan követnek a különböző social-media felületeken azok tudják, hogy az idén több kisebb-nagyobb social - media szünetet is tartottam, így saját magamhoz képest az Instagram posztjaim, illetve a blogbejegyzéseim száma is igen foghíjas lett.

Hol is kezdjem, hogy telt az Óév?

A
mikor elkezdtem az egyetemet egy félévem volt a nagybetűs élet megélésére, utána 1,5 évnyi pandémiás időszak következett, amit jellememből adódóan nagyon nehezen viseltem. 

2021 januárjában szinte fenekestül felforgatta az életemet, s a mindennapjaimat az, hogy 5 év kihagyás után újra elkezdtem versenytáncolni, egy nem is akármilyen edzőnél. Muszáj, hogy ezt említsem  elsőként, hiszen az egész évemet / életemet meghatározta ez a döntés.

A kötelező szakmai gyakorlatom elvégzése után, 2021 februárjában copywriterként kezdtem el dolgozni egy neves cégnél, ahol 4 hónapot töltöttem. Ez idő alatt, a hét nagy része napi 7 óra munkával telt az online oktatás mellett. Húzós időszak volt, de rengeteget tanultam az ott töltött hónapok során. Sokat fejlődtem szakmailag és erősödtem lelkileg, és utólag átgondolva mindezért hálás vagyok. - Ekkoriban azonban, semmi energiám nem volt a blogos / Instagrammos tartalomgyártásra.

Ugyan nem tudtátok, mert nem mertem megosztani veletek ( pedig rengeteget gondolkodtam egy ilyesmi bejegyzésen ), de áprilisban egy teljesen új albérletbe költöztem, egy számomra álom környékre. Azt hiszem, onnantól kezdve tudom, hogy milyen igazán felnőttként élni.
Ami a versenytáncot illeti, ez volt az a hónap, amikor önbizalom hiányosan ugyan, de intenzíven elkezdtem magánórákra járni, így egyre több időt töltöttem ezzel a régi - új hobbyval. 

Júniusban egy teljesen új munkahelyen, más feladatkörben próbáltam ki magamat, ami szintén jövedelmezőnek bizonyult, viszont hosszútávon nem illett volna az én életstílusomhoz. 

Júliusban a munka mellett újra indítottam az Instagramra való tartalomgyártást, keresve a motivációt. Úgy döntöttem, hogy a táncban, Pro - Am kategóriában, de visszatérek a versenyzéshez, így Pro - Am partneremmel és tanárommal elkezdtünk készülni egy augusztusban tartandó táncversenyre. 

Bizonyára sejtitek, hogy az augusztus fénypontja az előbb említett táncverseny volt, ahol véleményem szerint nagyon jól szerepeltünk. Végtelenül hálás vagyok Mesternőmnek és partneremnek / edzőmnek, hogy 5 év kihagyás után, újra a parkettre léphettem. 

Szeptemberben elkezdődött az utolsó egyetemi évem a kommunikáció - és médiatudomány alapszakán, ami a jelenléti oktatás összes hátrányát és előnyét magával hordozta (hordozza). Szeptemberben, egy véletlen során lehetőséget kaptam arra, hogy a Stylemagazin gyakornoka lehessek, és cikkeket írhassak az online magazinba.
A hónap fénypontja az volt, hogy élőben nézhettem végig a Dancing with The Stars első adását, és szurkolhattam a kedvenc táncosomnak. 

Október folyamán a sulis teendők, projektek csapatmunkák, szinte lavinaként zúdultak a nyakamba, így hirtelen azt sem tudtam, hogy mihez kezdjek önmagammal, meg úgy egyébként. Az írásban és a blogolásban, ismét motiváció vesztett lettem, és ez így is maradt decemberig.

Novemberben
egy nagyon váratlan helyzet kapcsán sikerült megszereznem álmaim gyakornoki állását, tiszta Carry Bradshawnak éreztem magamat, és nagyon igyekszem, hogy ez a jövőben is így alakuljon: Úgy érzem, hogy ez a gyakornoki állás öleli fel mindazt, amit a diploma megszerzése után csinálni szeretnék.
28 - án ismét szerencsét próbáltunk egy Pro - Am táncversenyen a táncpartneremmel, ahol az augusztusi versenyhez képest sokkal jobban szerepeltünk.

Decemberben újra visszatértem a versenytáncos magánórákhoz, amiken sokkal jobban izgultam, mint legelőször.
Az év utolsó hónapjában rengeteget aludtam, és pihentem, hiszen a lelkivilágom és a szervezetem is ezt igényelte.


Összegzés

Ha egy szóval kellene jellemeznem az elmúlt évet, akkor azt mondanám, hogy hullámvasút. 

A 2021 - es év a változások éve volt. Nagyon sokat haladtam a szakmai dolgokkal és a versenytánccal, de érzelmileg, illetve lelkileg egy kicsit átsiklottam a dolgok felett.
Számtalan régi barát lépett ki az életemből, és persze jöttek új, meghatározó személyek is, akikkel a bizalmi kapcsolatom kialakításán, a saját gátjaim végett még dolgoznom kell. 

Ami a blogom írását, illetve a social-mediat illetti, felettébb érdekesen alakult ezt illetően ez az év. Ahogyan azt már fent is említettem, többször volt lehetőségem írni, viszont egyszer sem a saját blogomat, Instagram oldalamat. 
Ha őszinte leszek magamhoz, bevallom, hogy nem is voltam motivált ezzel kapcsolatban, hiszen számtalanszor éreztem azt, hogy a közösségi média rossz hatással van a lelki világomra. 

Őszintén, még az Új évre sem tudtam eldönteni, hogy hogyan tovább ezen a téren, még akkor sem, ha kívülről magabiztosnak látszom. 

Jelenleg igyekszem úgy megélni a mindennapokat, hogy lesz ami lesz, hiszen hiszek abban, hogy véletlenek nincsenek. Az Új év során szeretnék arra koncentrálni, hogy megbízzak önmagamban és ezáltal másokban is, hiszen ez a legnagyobb démonom, és problémám.


Xoxo: Fanni ♥


A bejegyzésben szereplő képeket készítette: Simon Blanka - Blankaart 
Smink és frizura: Erőss Anett

Itt megtalálsz:

Instagram : @roka.fanni 
Tik Tok: @rokafanni

You May Also Like

0 megjegyzés