Illemkalauz; egy lifestyle blogger szemszögéből

by - december 29, 2021


Vajon hogyan kapcsolódik egy blogger életéhez az illemtan? Helyén való – e a bordó körömlakk, és a vörös rúzs? Hogyan fogyasszuk a kávét egy press event során, illetve megéri – e újságíró társainkkal small talkokat kezdeményezni? – Ezen kérdések sokaságára a választ megtalálhatjuk Dr. Veszelszki Ágnes Illemkalauz c. könyvében.

Czikkely Panni rajzaival illusztrált, könnyed olvasmányélményt nyújtó könyv lendületesen, de annál érthetőbb, és precízebb formában adja át olvasói számára a protokoll és az illemtan, íratlan szabályait, hiszen fontos tudni, hogy ezek közül egy sincs kőbe vésve. Az Illemkalauz részleteiben is olvasható, így a mindennapi élethelyzetek, szituációk során is gond nélkül fellapozhatjuk.

Egy személyes blog lényege főként az, hogy az író bármely bejegyzésébe, együttműködésébe, élménybeszámolójába képes legyen belecsempészni saját érzéseit és meglátásait. - Éppen ezért, úgy gondoltam, hogy én is a saját szemszögemből fogom Nektek bemutatni az Illemkalauz legérdekesebb mozzanatait.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nagyon motivált voltam mostanában az írás terén, hiszen ez korántsem volt így: Ezt az aktuális problémát épp az Illemkalauz egy alapvetése, amely az önismeretről, illetve az önbizalomról szól oldotta meg.

,, Legyünk kedvesek magunkhoz. Ha mi nem bánunk jól magunkkal, mások sem fognak.’’

Lifestyle bloggerként kismilliószor szembesülök előítéletekkel, melyek hallatán saját önbizalmam, s önismeretem is könnyen meginog. Az Illemkalauz fentebb említett része összefoglalta azokat a sarkalatos, önismereti pontokat, amelyek megoldást, illetve iránymutatást adnak azzal kapcsolatban, hogy hogyan kezelhető a régivel való küzdelem, miként építhető fel a siker, és a megfelelő énmárka. Bátran mondhatom, hogy ezekre a gondolatokra, minden önbizalomhiányban szenvedő nőnek / férfinak szüksége van.

,, Ha hiszünk a sikerben, a lehetőségeket látjuk meg. Ha nem, akkor az akadályokat.”

Ehhez a témához szorosan kapcsolódik a Netikett, amely kapcsán bloggerként egy tisztább képet kaphattam arról, hogy az online térben, miként lehet megőrizni profizmusunkat, illetve méltóságunkat. – Ebben a részben arról is olvashatunk, hogy mikor érdemes a közösségi médiára posztolnunk, illetve hogyan járul hozzá egy – egy poszt személyiségünkhöz.

Ha egy kicsit elszakadok a szakmaiságtól, elmondhatom, hogy az Illemkalauz általános, a jó modort és a megfelelő megjelenítést elősegítő tanácsokkal is ellátja olvasóját. A könyv unisex jellegét hangsúlyozza, hogy férfitársaink is alapos iránymutatást kapnak, például az öltözékek helyességéről.

,, Mindig úgy érdemes felöltözni, mintha összetalálkoznánk a legnagyobb ellenségünkkel. ’’

Hogyha valaki megkérdezné tőlem az ilyenkor sokat firtatott, tipikus, sablonos kérdést, avagy azt, hogy kinek ajánlom az Illemkalauzt, őszintén azt mondanám, hogy bárkinek!

Bárkinek, aki megerősítésre vágyik a szakmáját, emberi kapcsolatait vagy éppen megjelenését illetően. Napjainkban pedig, szinte lehetetlen olyan személyt találni, akire ne lenne igaz legalább egy dolog, a fentebb említettek közül.

Egy világméretű pandémia, illetve a social – media erős térhódítása után a legnagyobb jóindulattal is meginoghat eddigi életvitelünkbe fektetett hitünk. Az Illemkalauz pont ebben segít, hogy megtanuljuk azt, hogyan teremthető meg a harmónia, a mindennapok során. Engedjétek meg, hogy recenziómat a könyvben található kedvenc soraimmal zárjam:

,, Végső soron nem az számít, hogy valaki mennyire tehetséges, iskolázott, gazdag vagy népszerű, hanem az, hogy miként bánik más emberekkel.”


Üdvözlettel: Fanni ❤


A könyv írójának Instagram oldala : @protokollkommunikacio 

Instagram : @roka.fanni 

Tik Tok: @rokafanni


/ A bejegyzés szponzorációt tartalmazott! /You May Also Like

0 megjegyzés