Mindful Things: 3 Tipp az őszi stressz kezelésre

by - október 01, 2021

A forró nyári napok egyre csak rövidülnek, a nap pedig korábban nyugovóra tér. Egy kicsit minden megváltozik, hiszen életünk új ritmust vesz fel, akkor, amikor megérkezik a hűvös ősz. Az évszak a maga szépségeivel kúszik be életünkbe, és feledteti el velünk az önfeledt vakáció időszakát. Mindannyian érezzük azt, hogy valami megváltozik körülöttünk, amire megoldást kell keresnünk. Bejegyzésünkben összegyűjtöttünk Nektek 3 olyan tippet, amelyek segítségével legyőzhetitek a szezon által okozott stresszt!

Meditálj!

A meditáció egy olyan tudományosan bizonyított módszer a stressz leküzdésére, ami segít elkülöníteni gondolatainkat. A megfelelő, nyugodt légzés segítségével jobban meghatározhatjuk azt, hogy mire szeretnénk koncentrálni; és lelkünk és testünk is nyugodtabbá válik általa. – Ha mi irányítjuk gondolatainkat, akkor nincs lehetetlen! – Ehhez pedig nem szükséges más, mint naponta legalább 10 perc önkontroll.


Nevess és légy hálás!

Bizonyára mindenki hallott már a kognitív disszonanciáról, melynek köszönhetően az agyunk nem tud egyszerre két ellentétes érzést megtapasztalni, fenntartani. – Ebből kifolyólag pedig, hamar arra a következtetésre juthatunk, hogyha egy kis boldogság ér minket, vagy bármilyen apró öröm, akkor a fókusz már is erre az érzésre kerül.

Ha hálánkat kifejezzük, sokkal derűsebben látjuk a világot; például egy borús őszi napon: Így egy kicsit minden egyszerűbbnek és szebbnek tűnik majd körülöttünk. Vajon hogyan érhetjük el azonban, hogy ezekről a dolgokról valóban számot adjunk?

A megoldás nem más, mint egy hála lista készítése, napi 5 – 10 perc annak érdekében, hogy áttekintsük, melyek voltak azok a mozzanatok, amik boldoggá tettek minket.

Keress egy Napot!

Itt most az égi testre gondoltam! Attól, hogy rövidebb egy – egy hétköznap, megéri elcsípni némi napfényt, hiszen a belőle áradó D – Vitaminnak valóban varázslatos ereje van. A napfény ereje segít abban is segít, hogy bőrünk rugalmas maradjon és felkészüljön a zord, hideg télre.

Higgyétek el, megéri elkapni a vénasszonyok nyarának utolsó sugarait!


A stressz tehát kezelhető, mint ahogyan minden más is irányítható. Apróbb – cseplőbb módszerek és praktikák vezethetnek ahhoz az úthoz, amely segít legyőzni a hidegebb mindennapok szürke ellenségét. Legyen az idei ősz mindenki számára varázslatos!


Xoxo: Fanni


( A bejegyzésben szereplő koszorút a Bonprix csapatától kaptam ajándékba! )

You May Also Like

0 megjegyzés