Adventi Ajánlók | Negyedik Rész

by - december 19, 2020

Sziasztok!

Elérkezett az Adventi Ajánlók bejegyzéssorozat utolsó része, amelyben egy nagyon különleges és egy kicsit nagyobb szabású DIY projektet szeretnék Nektek bemutatni. Az idén édesanyával egy karácsonyi terepasztalt készítettünk, amelyet Rose Gold Decor Design csodálatos darabja inspirált. Petránál pillantottuk meg azt a kreatív ötletet, amely során elindultunk.

A karácsonyi terepasztal egy kissé nagyobb befektetést és energiát, illetve tervezést igényel, mint a kisebb DIY projektek, de én úgy gondolom, hogy ezek az erőfeszítések mindenképpen megérik, hiszen a végeredmény egy örök emlék lesz.

A továbbiakban azt szeretném Nektek leírni, hogy mi hogyan is készítettük el a kis terepasztalunkat. Ezek a tippek csak irányadók lesznek, hiszen ez egy olyan projekt, amit számtalan módon lehet variálni. A későbbiekben majd olvasni fogjátok, hogy hányféle alternatív megoldás létezik a terepasztal bővítésére és a rögzítésére is.

Amire az elkészítéshez szükséged lesz:
  • Ragasztópisztoly
  • Műhó 
  • Nikecel /Száraz Oázis
  • Terepasztal elemek - Diorámák 
  • Elem

Amire az elkészítéshez szükséged lesz:

A terepasztalt igény szerint rögzítheted egy kisebb dohányzóasztalra, így természetesen nagyobb lesz az a felület, ahol meg tudod valósítani a saját téli faludat. Mi most az egyszerűség kedvéért mindezt egy fehér, peremes tálcára készítettük el. Alapként kell a nikecellt vagy az oázist ráhelyezni a kiválasztott felületre. 

Ezután jön a projekt legizgalmasabb része, ami nem más, mint a karácsonyi figurák és az egyéb díszítő elemek elhelyezése. A terepasztal különlegessége az is, hogy mozgó illetve világító elemeket is helyezhetünk rá. Mi anyával két világító kis házikót, illetve egy nagyobb mozgó diorámát  tettünk a kis falunkba. A kisebb elemeket ragasztópisztollyal rögzítettük az oázisra / nikecellre. A nagyobb dolgokat, pláne azokat, amiben elemek vannak, csak ráhelyeztük a tálcára.Ilyen kisebb figurákat kaphattok a Pepcoban és az Eurósban is. Nagyobb díszítőelemeket az OBI - ban vehettek, illetve én az Esperanzabolt webáruházából rendeltem meg őket. A karácsonyi falu kedvetek szerint lehet bármilyen tematikájú, illetve épülhet bármilyen elem köré. A karácsonyi diorámák ( a nagy mozgó elemeket hívják ilyen  néven ) rendkívül széles választékkal rendelkeznek és természetesen az áruk is eszerint változik. 

Én nagyon sokat inspirálódtam az internetről illetve Pinterestről arról, hogy hogyan készítsem el ezt a kis karácsonyi falut. Ha a falu elemeit felhelyeztük a tálcára, jöhet a mű hóval való leszórás, ami nagyon pepecses és takarítós munka, de az eredmény magáért beszél, annyira életszerű. 

A karácsonyi terepasztal évről - évre bővíthető, ha nem ragasztunk rá minden elemet, így érdemes úgy hagyni helyet a felületen, hogy ki tudjuk egészíteni. Ennek tehát csak a képzeletünk szabhat határt! Remélem, hogy tetszett Nektek ez a nagyobb kreativitást sugalló bejegyzés és esetleg szívesen készítitek el Ti is a saját karácsonyi falutokat. 


Ezzel a bejegyzéssel zárnám az Adventi Ajánlók c. cikksorozatot, amelynek során négy inspirációs bejegyzést készítettem el Nektek, itt az ünnepet várva! Köszönöm Szépen mindenkinek, aki velem tartott a ,, karácsonyi utazás " során és lelkesen olvasta ezeket a cikkeket, én nagyon élveztem összeállítani őket és számomra már az boldogság, ha egy - egy olvasóm napjába örömet csempésztek ezek a sorok. 


További kellemes készülődést kívánok Nektek! 
🎄Xoxo: Fanni ❤

You May Also Like

0 megjegyzés