Adventi Ajánlók | Harmadik Rész

by - december 14, 2020


Sziasztok!

Lassan, de biztosan és nagyon - nagy lelkesedéssel hoztam el Nektek az Adventi Ajánlók bejegyzéssorozat harmadik részét, amelyben két dekorációs tippet ajánlok a figyelmetekbe. A hó spray, mint téli kellék talán az első díszítőelem ami megjelenik az ablakokon, tükrökön, üvegfelületeken, ha beköszönt a December. 

Annak ellenére, hogy imádok DIY dolgokat készíteni és kreatívkodni ez az eszköz mindig is mumus volt a számomra, hiszen a legtöbbször ügyetlenül használtam! - Ebből kifolyólag tettem egy próbát az idén arra, hogy mit sikerülhet nekem hó sprayjel alkotni. Természetesen, ahogyan általában mindig, úgy most is egy ici - picit formabontó kivitelezést választottam, nem a hagyományos üvegfelületre való fújást.A DIY projektekhez nem lesz másra szükségetek, mint :
  • Hó sprayre
  • Apró matricákra
  • Kiürült üvegekre
  • Szalagra
  • Celluxra 
Az elkészítésüket (mécsestartó és karácsonyi váza ) pedig a továbbiakban fogom megosztani Veletek. 

A mécsestartó elkészítése
Bizonyára mindenkinek van otthon kiürült Nutellás / lekváros üvege, de hogyha esetleg nincsen akkor nyilván beszerezhető erre a célra egy sima maison jar is! Ennél a projektnél szükségesek az apró matricák, amelyekből én most hópelyheseket és hóembereseket szereztem be a veszprémi Pirex papír-írószerből, de tudomásom szerint a Pepco üzleteiben is találtok ilyeneket.

Az üvegfelület először megtisztítjuk, majd hagyjuk megszáradni. Következő lépésként ráragasztjuk a matricákat, amiket jól rá kell nyomkodni, hogy biztosan odatapadjanak a felületre! A lényeg, azaz a hó spray ezután következik, hiszen ezután a lépés után kell megfelelően és egyenletesen ( Nekem ez nem szokott sikerülni. :D ) lefújni a felületet.

Ha a fenti lépésekkel meg vagyunk, körülbelül  3 - 4 órán át hagyjuk száradni a hósprayt, nehogy az lepotyogjon vagy leperegjen. Következő mozzanatként pedig húzzuk le óvatosan a matricák, s ha minden jól ment, láthatjuk, hogy ott egy olyan alakzatban nem fogta be a a spray a felületet, amilyen alakú matricát tettünk rá. - Ez azért lesz látványos, mert itt majd átszűrődik mécsesünk fénye!

Végül, de nem utolsó sorban pedig jöhet a mécses tetejének dekorálása, amely szalagok rákötésével, rétegzésével, illetve olyan termések / dekorációk ráragasztásával történhet, amik bírják a hőt.


A karácsonyi váza elkészítése
Nem tudom, hogy a hétvégén vásárolt cukorbot dekor, vagy a Pinterest hozta meg a kedvemet ahhoz, hogy eszembe jusson télre egy vázát készíteni. - Lehet, hogy Ti másképpen vagytok vele, de nekem a vázáról mindig a tavaszi / nyári virágcsokrok jutnak az eszembe. 

Szó ami szó, gondoltam következzen egy karácsonyi kiadás, amely egy cukorbotra hasonlít. A hó sprayjen és a dekorációkon kívül egy régi vázára hasonlító, például szörpös üvegre lesz szükségetek ehhez a projekthez, na meg egy celluxra. 

Először a celluxszal spirál formában körbe kell tekerni az üveget, majd lefújni hó sprayjel, azt hiszem innen már sejthetitek is, hogy mi lesz a következő lépés az előző projekt példájára. Ha a celluxszot letekerjük gyönyörű szép spirálos hó örvény rajzolódik ki az üvegen, ami mondanom sem kell mennyire egyedi.

Érdemes ezt a dekorációt piros masnival vagy szalaggal díszíteni, hiszen akkor lesz igazán cukorbot - szerű. Plusz tippként ajánlom Nektek ( és erre én is későn jöttem rá ) , hogy fessétek be olyan festékkel az üveget, amelyet a hó spray befog így biztosan különböző színű és kontrasztos, nem pedig átlátszó lesz a művetek!


Nálam ez a két apró dekoráció az ablakomban kapott helyett, de azt hiszem, hogy az egyiket majd elajándékozom! Szerintem  egyszerűségük ellenére, nagyon kis jó pofák ezek a díszek és segíteni feldobni az otthonunkat, egy kis plusz karácsonyi hangulattal. Ha van kedvetek kézműveskedni még egy kicsit az ünnepek előtt készítsétek el ezeket a projekteket, hiszen talán ajándékba is adhatóak. 

Ne feledjétek, ahogy az előző cikkemben is említettem: A kevesebb, néha több!


Xoxo: Fanni ♥


You May Also Like

0 megjegyzés