Adventi Ajánló | Első Rész

by - november 30, 2020

 Virtuális Adventi Kalendáriumok


Sziasztok!

Akik közelről ismernek azok tudják, hogy nagyon szeretek írni hosszabb témákról is! Biztosan emlékeztek még a Veszprémünk.hu oldalán lévő blogomra, vagy akár a #karanténinterjúk c. cikksorozatomra. Az írás mindig kulcsfontosságú szerepet játszik nálam egy - egy poszt elkészítésekor; és biztosra mondhatom, hogy semmiképpen sem tudnám elengedni ezt a fajta tartalomgyártást. - Éppen ezért ( is ) vagyok annyira hálás mindenkinek, aki támogat ebben.

Az utóbbi hetekben rengeteget gondolkoztam azon, hogy az idei pandémiás Karácsony idején hogyan tudnám segíteni és szebbé tenni az olvasóim mindennapjait! Végül egy hosszú nap után pattant ki egy remélem, hogy szerintetek is remek ötlet a fejemből. Szeretnék az elkövetkezendő 4 hétben egy új cikksorozatot indítani itt a blogomon, melynek címe Adventi Ajánló

A sorozat keretein belül heti két tartalommal készülök Nektek, amelyek olyan témákat dolgoznak majd fel, amik segítenek az olvasóknak ellazulni ezekben a húzós, fárasztó mindennapokban. - Lesznek ajánlók, karácsonyi tippek és egyéb az ünnepet segítő praktikák.

A saját lelkemből kiindulva úgy érzem, hogy az idén valahogy meghittebbé kell varázsolnunk egymás Karácsonyát és mindennapjait. Tartsatok Velem, ha van kedvetek ezen online ,, karácsonyi utazás " során!


A cikksorozat első részében 4 olyan Adventi Kalendáriumot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, amely mindennap élményt adhat a számotokra; virtuális térben kibontva! A következő adventi naptárak által kulturális létesítmények programjait, meghitt gondolatokat ismerhettek meg, illetve lesz olyan is, ami kreativitásra sarkallhat Titeket!


Nyolcadikos koromig oda - vissza voltam a történelemért és nem volt olyan verseny, vagy pályázat amin ne indultam volna. Egyszerűen imádtam minden rejtélyes és izgalmas tananyagot, még akkor is, ha nehezek voltak. - Szerintem a történelem egy olyan dolog, amely kihívás a befogadó fél számára is, ugyanakkor mégis közös pont.

Éppen ezért örömmel konstatáltam a Magyar Nemzeti Múzeum újdonsült kezdeményezését, amely elrepít minket a régi idők szépséges és meghitt világába. 

A múzeum dolgozói közösségi oldalaikon Facebook, Instagram, blogfelület November 29 - től egészen Karácsonyig mindennap megosztanak követőikkel egy - egy képes, szöveges vagy éppen eseményről szóló tartalmat, amely segíti az érdeklődőket abban, hogy a közös örökségre : a történelemre emlékezzenek!

II. A Szeretlek Magyarország honlapjának online kalendáriuma 

A Szeretlek Magyarország  honlapja az idén egy nagyon megható és meghitt kép - és idézet sorozattal készült az olvasói számára. Akik szeretik az idézeteket, imádnak inspirálódni és elgondolkodni egy - egy szép soron, versen azoknak mindenképpen ajánlom ezt a kalendáriumot.

A kalendárium nem egyesével bontogatható így már mind a 24 ,,ablak" elérhető az olvasók számára. Én azt mondom azonban, hogy mivel ez az időszak amúgy is a várakozásról szól érdemes a kísértésnek ellenállni és mindennap csak egy - egy képeslapot elolvasni, így saját magunkat is sarkalljuk egy kicsikét a kitartásra, a várakozásra!

 
III. A Magyar Állami Operaház virtuális adventi kalendáriuma

Zenés vidámsággal és könnyed szórakoztatással várja az ünnepet a Magyar Állami Operaház. A dallomok kedvelőinek egy olyan adventi kalendáriumot kreáltak, amelynek mindennap egy ablakát tudjuk lekattintani az online térben.

A sorozat november 29 - én indul és 26 napon át rejt Nekünk meglepetéseket, méghozzá olyan felvételeket is, amik eddig kiadatlanok voltak. A honlapra tévedve láttam, hogy az ablakok egyesével lekattinthatóak, akár egy rendes adventi naptárban, ahol egyesével szokás kinyitni őket. A gyönyörű felvételeket pont egy olyan formátumú oldal rejti, mint a hagyományos adventi kalendáriumok.

IV. Az EKF Adventi Kalendáriuma

Hogy is hagyhatnám ki a sorból szeretett szülővárosom egyik csodás kezdeményezését az EKF Adventi Kalendáriumot.

A kalendárium segítségével december elsejétől kezdve 24 napon át olvashatunk a Veszprém - Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat eddig már megvalósult projektjeiről, illetve azok emlékeiről és jelentőségéről. A virtuális adventi kalendárium ablakai mögött k
ülönleges történetek is várnak majd az érdeklődőkre. - Mindezt a programsorozat Instagram illetve Facebook oldalán tudjuk végigkövetni.

Személy szerint én rengeteg távoli ismerősömtől hallottam, hogy szívesen ellátogatna Veszprémbe, amin természetesen nem is csodálkozom! Úgy gondolom, hogy ez az Adventi Kalendárium még jobban meghozhatja a már érdeklődők, illetve az eddig a város meglátogatását tervezgetők kedvét, egy kellemes kiránduláshoz.


Tiszta szívemből remélem, hogy tetszett Nektek ez kis ajánló és kedvet kaptatok ahhoz, hogy esténként vagy a reggeli kávé elfogyasztása közben ránézzetek egy - egy virtuális adventi kalendáriumra! Szerintem szuper jó, hogy ilyen kezdeményezések alakultak ki az országban ebben a pandémiás helyzetben. Mindegyik arra sarkall bennünket, hogyha az idén nem is tudunk teljes mértékben együtt készülődni az ünnepre, valahogy mégis összefogjunk és közösen várjuk társainkkal a Karácsonyt!Hamarosan érkezem a következő résszel.. ;) 
Van tippetek, hogy miről fog szólni?

Xoxo: Fanni ❤You May Also Like

0 megjegyzés