5 Dolog, amit Júniusban megtanultam

by - július 06, 2020



Sziasztok!

Az elmúlt időszakhoz képest nagyon régen találkoztunk itt ezen a felületen. Magam sem tudom, hogy miért, de mostanában nehezen veszem rá a lelkemet arra, hogy bármit is posztoljak, megosszak Veletek. Ez számomra is furcsa, hiszen rengeteg fotó, kreatív ötlet, és bejegyzés van a tarsolyomban! - Egyszerűen nem tudom megfogalmazni, hogy mi az oka a motivációvesztésnek.

Egy szónak is száz a vége, reménykedem benne, hogy lassan visszatér az erőm, mert nem akarlak cserben hagyni Titeket, a velem együttműködőket, és saját magamat sem! 

A fentebb említettek miatt nagyon nehéz volt megírni ezt az aktuális bejegyzést, de megfogadtam, hogy minden hónapban lesz  egy ilyen. Igyekeztem összeszedni azt az 5 dolgot, amire az elmúlt Június megtanított engem.


Minden kezdet nehéz!

Nagy izgalommal töltött el ebben a hónapban, hogy sikerült felvételt nyernem az első, szakmai gyakorlati helyemre. A karantén helyzet következményei végett még home officeban ugyan, de máris megkezdődött a munka. Rengeteg kétség, és félelem volt bennem, hogy vajon miképpen veszem az akadályokat, illetve elég talpraesett leszek e. 

Az egyetemen tanultakat még egyáltalán nem tudtam hasznosítani a munka során, ami egy kicsit meglepett! Viszont számtalan hasznos információt, és tömérdek mennyiségű tudást sajátítottam el a betanulási hét során ( s folyamatosan ). 

Légy türelmes!

Rendkívül türelmetlen típus vagyok néha, ami bevallom nem túl jó tulajdonság. Legyen szó az élet bármely területéről, Nekem valahogy mindig tudnom kell, hogy minként alakul a következő pillanat. Szerintem ez egyébként összefüggésben van azzal, hogy nagyon szeretem a teendőket, és az elintézni valókat megtervezni, így ha nem látok előre már kétségbeesek!

A Június ezt a tulajdonságomat több területen is, és többször is próbára tette, így muszáj volt megtanulnom kezelni ezt a helyzetet!



Bízz magadban!

Legyen szó bármiről, munkáról, párkapcsolatról, vagy akár egy döntésről, projektről, a legfontosabb, hogy tudjuk mik a saját igényeink, és azt, hogy nekünk mi a jó. Mostanában egyre többet futok bele abba, hogy felesleges másokra hagyatkozni. Senki sem tudhatja, hogy nekünk mi a jó igazán, csakis önmagunk! 

Fontos, hogyha az élet bármely területén bizonytalanságot érzünk, az első dolog legyen, hogy leküzdjük azt, és önmagunkra hallgatunk.

Parancsolj az érzéseidnek!

Érzelmes, és nagyon hangulatfüggő ember vagyok, ami nem mindig jó. Szerintem ez egy olyan tulajdonság, ami pozitív és negatív is egyben! Az elmúlt hónapban parancsolnom kellett a szomorú, és melankolikusabb érzéseknek, mert nem engedhettem, azt, hogy elhatalmasodjanak felettem. 

Az 5 Dolog, amit Májusban megtanultam c. bejegyzésben ennek pont az ellenkezőjét írtam: Hagyd, hogy úgy érezd magad, ahogy szeretnéd! Nyilván mindkettő igaz, és lehet, de ha az ember sok a dolga, nem engedheti meg magának, hogy szomorkodjon, és dekoncentrált legyen.
A Májussal ellentétben Júniusban, már nem pihenhettem, és akármilyen nehéz is volt, össze kellett szednem magamat!


Ne feledkezz meg a blogról!

Nyilván ez a tapasztalat, és tipp csak lelkes blogger társaim köréhez szól, de lehet, hogy mások is vannak így valamilyen hobbival! Akárhányszor rosszabbul érzem magam, kevesebb erőm, és energiám jut a blogra, és kedvem sincsen hozzá. Azonban pár nap, hét múlva mindig  észbe kapok: Hahó, kár volt kihagyni ezt az időszakot! Ezt sokszor tudatosítom magamban, és elmondom magamnak, hátha egyszer végre sikerül betartani, és a hangulatom nem lesz hatással a blogolásra.



A Június amúgy felettébb gyorsan telt, lehet, hogy a munka miatt, lehet hogy a sok lelki tényező végett, de még hamarabb elillant, mint a Május. 

Mindenesetre remélem azért elnyerte a tetszéseteket ez a kis összefoglaló, és nem bánjátok, hogy most nem az a hú de pozitív hangvétel kerekedett felül a bejegyzésen.



Nektek, hogy telt az elmúlt hónap?
💗





Xoxo: Fanni 

You May Also Like

2 megjegyzés

 1. Szia!
  Nagyon jó ötletnek tartom ezt a sorozatot, bár még csak most bukkantam a blogodra. Folytasd bátran, mert jó dolgok tudnak ebből kisülni. Ha egy apró tanácsot elfogadsz, mielőtt posztolnál egy bejegyzést, olvasd át még egyszer, vagy kérj meg valakit, hogy nézze át, nem maradt e benn hiba, vagy érthető e minden. :)
  Minden jót a továbbiakban,
  Laura xx.

  VálaszTörlés
 2. Kedves Laura! 🥰
  Nagyon Köszönöm a kommentet, örülök, hogy rám találtál, remélem maradsz az oldalon ezután is!
  Valóban igazad van, a többszöri átnézés nem árt számomra, mert általában fáradtan 😓 igyekszem bejegyzést írni, így néhol tényleg maradnak benne hibák. Köszönöm, hogy felhivtad rá a figyelmemet!

  Minden jót kívánok én is Neked!

  Xoxo: Fanni 🥰😌

  VálaszTörlés