#karanténinterjúk | Hatodik Rész | Szekeres Dávid - Méz Rádió | Veszprém

by - május 10, 2020


Sziasztok!


A
#karanténinterjúsorozat hatodik részében megtudhatjátok, hogy milyen otthonról műsort vezetni, adást közvetíteni. Vendégünk nem más, mint Szekeres Dávid, a veszprémi Méz Rádiótól.
Ha esetleg nem ismernétek Őt, és a rádió munkásságát, nyomjatok egy klikket
erre a cikkemre, illetve olvassátok végig az alábbi sorokat!

𝒦𝑒𝒹𝓋𝑒𝓈 𝒟𝒶́𝓋𝒾𝒹!


Üdvözöllek itt a blogomon, és Köszönöm Szépen, hogy elvállaltad az interjút! Az első kérdésem az lenne, hogy mikor és miért döntöttél a rádiózás mellett?

,, 
Én köszönöm, hogy megkerestél.
😊
2009. november 18-án szűnt meg a Danubius, és a Sláger Rádió (én ekkor 13 éves voltam). Mi addig nagyon sok rádiót hallgattunk, és érdekelt, hogy mi történik azután, hogy lekapcsolják a rádiókat. Hallgattam az utolsó perceket, majd elindult a Neo, és a Class.

Én Class Fm párti lettem, és reggeltől estig hallgattam. Aztán egy kis idő után azon kaptam magam, hogy a youtube-on hallgatok zenéket, és konfot mondok eléjük, és utánuk. Ezt követte egy szörnyű, olcsó mikrofon megvásárlása, és komplett egyórás műsorokat készítettem – mostani füllel szörnyű minőségben…. 😊  Egyszer volt lehetőségem ellátogatni az akkori kedvenc rádióm stúdiójába, ahol Sebestyén Balázzsal, Rákóczi Ferivel, Vadon Janival, Abaházi Csabival, Garami Gáborral, és Argyelán Krisztával is találkozhattam, illetve beszélgethettem velük a rádiózásról.


Egy számomra nagyon kedves történet is ide kapcsolódik:

A látogatásom során interjút készítettem Abaházi Csabival, aki a végén úgy köszönt el, hogy ő drukkol nekem, és ne adjam fel. Majd jó pár évre rá kollégák lettünk, és ez számomra óriási büszkeség.
Talán ez volt az a pont, amikor eldöntöttem, hogy én biztosan rádiózni fogok. Az pedig, hogy hogyan kerültem a rádióhoz, egy újabb hosszú story, azt majd legközelebb elmesélem… 😊 "

Ezekből a sorokból Ti is megtudhatjátok, hogy mennyire fontos: Soha ne adjuk fel az álmainkat, tehát ha szeretünk valamit csinálni, és szívvel - lélekkel tesszük, akkor érdemes elindulnunk a célhoz vezető úton!

A járványügyi helyzet kialakulásakor olvastam, hogy a rádióállomás, egy nagyon is ikonikus helyről a veszprémi Húszemeletes tetejéről átkerült az otthonodba. Nehéz volt ezt a folyamatot összehangolni a csapattal? Mennyire befolyásolta a változás a napirendeteket?

,, Nem volt nehéz a hangolás, mivel a reggeli műsorom szerkesztője is vagyok egyben. Technikailag kellett két nap, míg összeállt az otthoni stúdióm, de egy rádiós barátom segített ebben is. Így összességégben hamar tudtam reagálni a kialakult helyzetre. Nyilván furcsa volt az elején, de nagyon gyorsan hozzászoktam.
A napirend kialakítása volt a nehéz. Ha otthon van az ember, sokkal lustább lesz, de szerencsére egy jó barátommal kitaláltuk, hogy minden nap mozgunk, illetve csináltam egy napirendet, amihez próbáltam tartani magam, de azért voltak napok, amikor az Ébredj Veszprém! után visszafeküdtem aludni.
Egyébként a műsor, és a műsorvezetés nem változott, sőt, több hallgató is jelezte, hogy ha nem kommunikáltam volna le a Facebookon, hogy otthon vagyok, ők észre sem vették volna. Ez pedig egy szuper visszacsatolás. "A Húszemeletes tetejéről gyönyörű látvány nyílik Veszprémre látható a város meg nem szűnő forgataga, történései.
Hiányzik ez a hangulat?

,, Nyilván hiányoznak a napfelkelték, és a reggeli forgalom bámulása is. Hiányzik a Nyitott Rádió programom is, amit már két éve hívtunk életre, és általános- és középiskolások, valamint egyetemisták látogathatnak el a Méz Rádió stúdiójába. Itt, egy rendhagyó osztályfőnökit tartok nekik, ahol bevezetem őket a rádiózás világába, egy műsorvezető életébe, és természetesen bármit kérdezhetnek.Sőőt, a kisebbek a mikrofont is ki szokták próbálni. Szóval, összességében hiányzik a kilátás, és a város forgataga, de nagyon jól lefoglalom magam otthon, sőt, úgy érzem, hogy most, hogy több, mint 40 napot otthon töltöttem sok minden átértékelődött bennem, de egyben sokkal kreatívabb is lettem. "
A tavalyi év folyamán volt szerencsém meglátogatni a rádiót, és én is szemtanúja lehettem a kilátásnak. Valóban lenyűgöző, és maradandó élményt nyújt a városra letekinteni ebből a szögből.Előreláthatólag tudni – e már, hogy mikor tér vissza az eredeti helyére a Méz Rádió, illetve mit üzensz a hallgatóknak?

,, Én ebben a hónapban biztosan itthonról vezetem a reggeli műsoromat, hogy hogyan tovább, még nem tudom. Én arra kérek mindenkit, hogy ne stresszelje magát a sok hírolvasással. Szerintem sok mindent tanulhattunk a karanténtól, én is sok mindent másképp fogok csinálni. Érdemes ezen gondolkodni, és talán az értékrendet is megváltoztatni: Töltsünk sok időt a szabadban, hiszen már lehet, de vigyázzunk magunkra, és egymásra is. "Dávid szavainak segítségével egy nagyon különleges munka mindennapjaiba tekinthettünk be. Az interjúból kiderült, hogy milyen talpraesetten meg lehet oldani valamit, hogyha az ember valóban szívvel - lélekkel teszi!

 Ha szeretnétek többet megtudni a Méz Rádióról ide kattintva megtehetitek! Hallgassátok Ti is az adásokat, hiszen a zene is sokat segíthet ebben az időszakban!

🎵
Xoxo: Fanni
/ A sorozatban szereplő interjúk, természetesen online módon, s nem személyes találkozás útján készülnek!/ 

You May Also Like

0 megjegyzés