#karanténinterjúk| Negyedik Rész | Hey Chicks Blog!

by - május 01, 2020


Sziasztok!

A #karanténinterjú sorozat 4. résztvevőjeként Endrész Tímeát, a Hey Chicks blog bloggerináját, és 2 gyermekes anyukát kérdeztem arról, hogy a jelenlegi helyzet mennyire befolyásolja a mindennapjait.

Timivel még a Cosmopolitan Blogger School során találkoztam, és Ő volt az első anyuka blogger, akit megismerhettem. Már akkor is csodáltam, hogy a kettőt, hogyan lehet összekapcsolni az egyéb teendők mellett, hiszen a blogolás, és a home office illetve az otthoni tevékenységek bizonyára eléggé lefoglalják az embert, és hatalmas energiára van szükség a dolgok kézben tartásához.

Timi az interjú során arról mesélt, hogy Ő hogyan, teszi ezeket megoldhatóvá, illetve miként foglalja le a gyerkőcöket.


𝓚𝓮𝓭𝓿𝓮𝓼 𝓣𝓲𝓶𝓲!

Köszöntelek az oldalamon és Nagyon Köszönöm, hogy elvállaltad az interjút! Tapasztalataid, és véleményed, biztos, hogy több anyuka számára hasznos lesz majd. Kérdéseim a következők számodra.:

Blogod, és Instagram oldalad nagy része az anyaság körül forog. Hogyan sikerült megértetni a jelenlegi helyzetet a gyerekekkel?

,, Egy 8 hónapos fiú és egy 3,5 éves lányka édesanyja vagyok. Mimi épp kezdett lubickolni a kiscsoportos létben, végre kezdtek barátságok szövődni a csoportban, mikor az óvoda a koronavírus-járvány miatt bezárta kapuit.

Azt az elvet vallom, hogy a gyerekkel beszéljünk mindenről őszintén, az ő maga szintjén. Megérzik, ha valamiről ferdített információt kapnak. A saját nyelven megkapott tájékoztatástól biztonságérzet alakul ki bennük, ami a legfontosabb.

Így előkerültek a színes ceruzák és a fehér papírlap. Vírusokat, bacilusokat rajzoltunk, és megbeszéltük, hogy melyik milyen csúnyaságot tud művelni a testükben. "


Személy szerint úgy gondolom, hogy Nekünk bloggereknek szükségünk van néha a nyugalomra, az ihlet nyeréshez, és a tartalomgyártáshoz. Az otthoni nyüzsgés közepette mennyire tudsz elmélyülni ezekben a dolgokban?

,, A blogírás ez év elején újságírássá nőtte ki magát, a Family.hu családmagazin munkatársa lettem.

Az ebéd utáni alvásidőben vázlatokat írok, kutatómunkát végzek, esetleg telefonon egyeztetek, de dolgozni kizárólag éjszaka tudok. Így mikor a ház elcsendesül, akkor kezdődik a munkaidő, akkor tudok produktívan teljesíteni.

Nem csak arról van szó, hogy a gyerekzsivaj mellett nem úgy forog az agy. Nem szeretném, ha gyerekeim háttérbe szorulnának a munka miatt. Teljes figyelmet szeretnék nekik szentelni, hiszen olyan picik még. Arra törekszem, hogy ebből a rendkívüli helyzetből ők csak nyertesen kerüljenek ki."


Igaz, hogy minden gyermek más és más típus, vannak csendesebbek és cserfesebbek, ezáltal más dolgok kötik le őket. Nálatok mik a kedvenc elfoglaltságok a karantén ideje alatt?

,, A karantén első napjaiban kartondobozból készítettünk egy űrhajót. Azt játszottuk, hogy minden nap más bolygón landolunk. Így szerveztem a napjainkat egy-egy tematika köré. Ez annyira jól sikerült, hogy egy-egy témánál (akarom mondani bolygónál) három-négy napig is állomásoztunk.

Mimit a kreatív, alkotó tevékenységek kötik le leginkább. Szinte minden nap festünk, tépünk, vágunk, ragasztunk, gyurmázunk. Emellett hatalmas az itthoni gyerekkönyvár részlegünk. Most, a karantén hetedik hetének végén, már ő „olvassa” nekünk a 15-20 oldalas meséket, kívülről megtanulta őket. Volt ideje.

A harmadik kedvenc tevékenysége pedig a sütés-főzés. Míg szorgosan dolgoznak a fakanalak, sodrófák, Miló a hátamra kötve figyel minket."


Mit üzennél azoknak az anyukáknak, akik kezdenek kifogyni az ötletekből, és egyre nehezebben foglalják le a kicsiket?

,, Rengeteg csoport alakult Facebookon, amikben tömérdek know how ismeret gyűlt össze mára. Mire minden játékot, ötletet, kísérletet, tornát kipróbál az ember lánya, vége lesz ennek az időszaknak.

Egyébként itt a jó idő, futás ki a szabadba! Délelőtt otthon vagyunk, uzsonna után viszont útra kelünk. Budapest közepén élünk egy társasházban, de minden délután találunk olyan parkrészt, ahol az embertársaktól távol le tudjuk teríteni a pokrócunkat. Kártyázunk, labdázunk, piknikezünk, biciklizünk növényeket, virágokat, kavicsokat gyűjtünk.


 Kitartás Szülőtársak!
Tudom, hogy nem egyszerű senkinek most. Főleg azoknak, akiknek már iskoláskorú a gyerekünk. Próbáljuk úgy tekinteni erre az élethelyzetre, hogy kaptunk egy lehetőséget. A GYED/GYES időszakát leszámítva soha nem tölthetnénk ennyi időt a csemetéinkkel. Számomra ez most egy ajándék. "

A Timivel való interjú készítése nagy kihívás, és egyben öröm is volt számomra, hiszen ezt a helyzetet én még nem élem át. Valóban kíváncsi voltam, hogy miképp lehet ezeket a dolgokat kézben tartani és koordinálni. Talán több olvasóm is hasznos tippekkel, és praktikákkal gazdagodott az interjú olvasása során, akár az aktuális, vagy a jövőbeli mindennapjait nézve.
Timinek pedig még egyszer Köszönöm, hogy Velünk tartott! 😊


Remélem, már nem tart soká a jelenlegi helyzet; de addig is igyekszem számotokra még interjúk(at) készíteni,hogy örömöt és kikapcsolódást leljetek az olvasásban!

Xoxo: Fanni❤


/ A sorozatban szereplő interjúk, természetesen online módon, s nem személyes találkozás útján készülnek!/ 

You May Also Like

0 megjegyzés