5 Dolog, amit Áprilisban megtanultam

by - május 08, 2020


Sziasztok!

Emlékeztek még a sorozatra, 5 Dolog, amit megtanultam? - Nos egy kedves ismerős tanácsára, igyekeznek visszatérni a blogra ezek a bejegyzések. Persze nagyon nehéz minden hónapban összeszedni 5 kerek, és korrekt dolgot, mivel nekem általában nagyon eseménydúsak a napjaim. - Legyen az pozitív, vagy negatív irány. Mivel ezeket a bejegyzéseket mindig nagyon szerettem megírni, így felettébb örültem, hogy valaki eszembe juttatta; ilyen is volt egyszer.

Nem is szaporítanám tovább a szót, inkább belevágnék abba, hogy miket tartogatott számomra az elmúlt hónap: Április. Ezt az időszakot a karanténhelyzet nagyban befolyásolta, de azért így is, úgy is történtek ( pláne ) lelki dolgok, szóval bőven lesz Nektek miről mesélnem!TÜRELEM

A karanténhelyzetnek köszönhetően rendkívül nagy türelemre volt most szükségem. Tudjátok, az a pörgős fajta vagyok, és szeretem, ha zajlanak körülöttem a dolgok. Nehéz volt megszoknom azt, hogy most gyakorlatilag minden ,,leállt" . Eleinte még sikerült megtalálnom a pozitív dolgokat, és lefoglalni magamat itthon, de a napok múlásával egyre inkább nehezebbé vált ez a folyamat. Mindenáron csinálni szerettem volna valamit, vagy kimozdulni, vagy valami ilyesmi, s azt vettem észre, egyre nyűgösebb leszek. 

Mivel lassan beköszönt az egyetemen a vizsgaidőszak, így rájöttem arra, hogy meg kell őriznem a nyugalmamat és a türelmemet egyaránt, mert a kapkodás, és a hiszti csak hátráltathat a ,, munkámban ".

PRODUKTIVITÁS

Az itthon töltött napok eléggé felborították az időérzékemet, és mindent ami egy normális napirendhez szükséges. Úgy gondoltam ez ellen a legjobb fegyver a produktivitás, hiszen ha minden napra kitűzök egy - egy célt, és teendők hosszas sorát, talán nem vész kárba az idő. Igyekeztem egy határidőnapló segítségével mindent rendszerezni, és tartani az előreírt dolgokat.

Egy produktív nap után természetesen sokkal jobban aludtam, és nem volt gond, hogy esetlegesen nem jött álom a szememre az nap. Személy szerint Nekem nagyon le kell fáradnom egy nap során, hogy valóban el tudjak este aludni, ez pedig itthon nehezen kivitelezhető, szóval épp emiatt álltam neki a lehető legtöbb dolognak.


TALÁLÉKONYSÁG


Fontos volt, hogy mindig találjak valami tennivalót, amihez nagyban kellett a kreatív gondolkodás. Néha már fogalmam sem volt hogy mihez forduljak, a négy fal között ami kikapcsol. Természetesen a blogolás, a mozgás, és a rajzolás is mind ilyen tevékenység, de ezeket is ki lehet maxolni egy idő után. Igyekeztem magamnak változatos itthoni tevékenységeket találni, pláne amíg nem kezdődött el a távoktatás. 

Ilyen volt például a nyelvtanulás, nyújtó torna, vagy több idő töltése a kis kutyámmal. Higgyétek el, néha az elfoglaltságok ott vannak az orrunk előtt, csak keresni kell, hogy mi az ami valóban leköt, és kikapcsol minket!

ELENGEDÉS

Csúnyán beleragadtam néhány magánéleti problémába, amikről elég nehéz volt elterelni a figyelmemet. Ezek olyan dolgok voltak, amelyek már egy ideje lappangtak a gondolataimban, és szerintem most, a bezártság hatására törtek fel bennem. Egy kedves ismerősöm közölte azonban, hogy minden elmúlik: ,, Ami rossz az is, és ami jó az is." 

Ez klisésen hangozhat, de valóban igaz, szóval a végtelen gyengeség és pihenés helyett igyekeztem erőt venni magamon, és nem hagyni, hogy a dolgok kicsússzanak a kezeim közül. 
Nyilván az utóbbi még nem mindig sikerül, de lényegesen jobb lett a helyzet, mihelyst elsírtam a bánatom a hozzám közel állóknak. 

Összességében azt mondhatom, hogy vannak jobb és rosszabb napok, de ha belegondolunk minden alakul valahogy!


BIZALOM

Önmagunkban, és másokban. Számomra ez mindig is nagy kérdés volt, talán a legnagyobb, ami mindenféle kapcsolataink során felmerülhet. Úgy gondolom, hogy bizalom nélkül felesleges bármit felépíteni, legyen szó akár emberi, akár párkapcsolatról.

Mikor hazajövök Budapestről mindig előkerülnek a régi ismerősök, hiszen nyilván itthon több időm van kommunikálni. Ilyenkor mindig felébred bennem valami, azzal kapcsolatban, hogy mennyire izgultam, hogy nem beszélek többet ezekkel az emberekkel. Valahogy mégis azt mondhatom, hogy azokkal akikkel igazán mély kapcsolatom volt nem szakadt meg a kommunikáció, ha csak egy apró kedvesség erejéig is, de mindig egymásra bukkanunk Velük.

Lassan egy év után úgy tartom, hogy a távolság néha jobb hatást fejt ki, mint gondolnánk!Az önmagunkban keresett bizalmat főleg a blog miatt említem meg, mivel egyre több munkám van a tartalomkészítésben, és az ötletek megvalósításában. A #karanténinterjúk sorozat számomra például, egy abszolút merész és komfortzónán kívüli ötlet volt, hiszen csak egy valamit szögeztem le előtte magamban: Kell, hogy komolyabb témával is foglalkozzak. - Úgyhogy itt például nagyon is szükség volt arra, hogy bízzak magamban, sikerül ez a project. A másik dolog pedig az, hogy az embernek mindenképpen ki kell állnia amellett, amit egy ilyen platformon képvisel / közvetít, nem tetszhetünk mindenkinek, éppen ezért az a fontos, hogy magunkban higgyünk.

Remélem, tetszett Nektek ez a személyes bejegyzés, és a pár gondolat, amit megosztottam Veletek. Én nagyon élveztem megírni ezt a cikket, hiszen jó régen kapott helyet a blogon ilyesmi téma.Meséljetek , Nektek mivel telt az elmúlt hónap?

Szívesen olvassátok az 5 Dolog, amit megtanultam c. bejegyzéseket?

🌹Xoxo: Fanni <3 

You May Also Like

2 megjegyzés

 1. Fontos az önreflexió, és nagyon érdekesek tudnak lenni az ilyen bejegyzések, szerintem szuper ötlet lenne folytatni a későbbiekben :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Petra!
   Köszönöm Szépen a kedves kommentet, és a megerősítést!:) Örülök, hogy tetszett a bejegyzés!:)

   Törlés