SOCIAL MEDIA

2020. április 6.

Kakaós Csiga | Sütőporos Recept


Sziasztok!
Egy újabb inspiráló tartalmat hoztam Nektek, a hétfői lendület megragadása érdekében. Mivel, most az outfit bejegyzések, helyajánlók, és utazással kapcsolatos dolgok egy jó ideig szünetelnek, így egy kis benti tevékenységre ösztönözlek Titeket. - Így is nagyon régen volt már recept a blogon!


A sütés szerintem kiváló benti program, akár családostul, akár egyedül; az édesség mindenkinek kecsegtető, és közben pedig nagyon jól lehet szórakozni, és a gondolatainkat is eltereli. Egy olyan édességet készítettem el, ami szerintem kiváló kísérő kávé mellé, tea mellé, vagy csak úgy snacknek is. Elkészítése egyszerű, hiszen ez egy olyan változat, amelyhez nem a hagyományos élesztőt, hanem sütőport kell használnunk. Sőt, a jelenlegi helyzetnek is kedvez, hiszen a hozzávalók jórésze megtalálható minden háztartásban.

 Olvassatok tovább, hogy Ti is elkészíthessétek ezt a finomságot!


𝓗𝓸𝔃𝔃𝓪́𝓿𝓪𝓵𝓸́𝓴
A tésztához:
60 dkg finomliszt
10 dkg olvasztott vaj
4 dkg cukor
3 dl tej
1 csipet 
1 csomag sütőpor ( A liszttel elkeverve )
2 db tojássárgája

A kakaós töltelékhez:
6 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek cukor

A kakaós csigák lelocsolásához:
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor

𝓔𝓵𝓴𝓮́𝓼𝔃𝓲́𝓽𝓮́𝓼
A tésztáé: 
A tejet, a tojássárgáját, és az olvasztott vajat össze kell kevernünk egy keverőtálban. - Ehhez kell hozzáadnunk a sütőporos,sós lisztet, míg nem egy jól gyúrható tésztát kapunk. Ezután néhányszor átgyúrjuk a kapott masszát, majd fél órára a hűtőbe helyezzük pihenni.

A kakaós töltelék adagolása:
Először összekeverjük a kakaóport és a cukrot. A fél óra elteltével kivesszük a tésztát a hűtőből, és ezután négyzet alakúra nyújtjuk. Első lépésként megkenjük olajjal, majd megszórjuk a kakaós - cukros keverékkel. Ezután jön a csiga formák kialakítása, amelyhez fel kell tekernünk a tésztát, s 1,5 cm széles csigákra szeletelni. Ezt követően helyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsire, jó szorosan egymás mellé.

𝓛𝓸𝓬𝓼𝓸𝓵𝓪́𝓼 𝓮́𝓼 𝓢𝓾̈𝓽𝓮́𝓼
A tejet fel kell melegítenünk, majd a vaníliás cukrot belekeverni, végül pedig lelocsolni (decinyivel) ezzel a keverékkel a tepsibe helyezett csigákat. Sütni 200°C fokra előmelegített sütőben süthetjük őket, és nagyjából 20 - 22 perc alatt készülnek majd el!



A hétvége ugyan elmúlt, de remélem, hogy meghoztam a kedveteket egy kis sütögetéshez, s elkészítitek ezt a receptet!

 Tökéletes harapnivaló a nehéz napokra!



Xoxo: Fanni



/A recept forrás: Nosalty/

2 megjegyzés :