Húsvéti Kreatívkodás Hangulatvideóval | Színes Tojástartók

by - április 10, 2020


Sziasztok!

Eljött a Húsvét ideje, és köztudott, hogy az idén csendesebb és visszafogottabb módon kell ünnepelnünk. Noha, már két éve is volt egy ilyesmi bejegyzés ( akkor koszorút készítettem és tojásokat decoupageoltam ), most egy kissé időigényesebb és kifinomultabb projektbe vágtam a fejszémet.

Ez számomra nem is volt gond, hiszen sajnos egyre nehezebben viselem ezeket a napokat, szóval igyekszem magam lefoglalni, tanulással, itthoni sportolással, blogolással s többek közt alkotással. Ha tömören szeretnék fogalmazni; igyekszem a szépségét megtalálni ezeknek a napoknak; már amennyire meg lehet. A kreativitás engem mindig is kikapcsolt, így ma egy ilyen bejegyzést és videót hoztam Nektek, annak a reményében, hogy Titeket is megmosolyogtat, inspirál majd!Színes - gipszes tojástartókat festettem, amely ugyan időigényes, mégis felüdítő elfoglaltság volt.  Az alapot még a jelenlegi helyzet előtt a Flying Tiger üzletében vettem, mindössze 1000 Ft - ért. Noha vásárolni most nincs alkalmatok, inspirációként szerintem remek forrásként szolgálhat ez a bejegyzés - Igyekeztem színes, és vidám képeket készíteni. No, meg aztán jövőre is jól jöhet az ötlet!

A tojástartó nálunk mindig is egy kényes pont volt a húsvéti készülődés során, hiszen csak a hagyományos tyúkanyós tányérformával rendelkezünk itthon. Ezzel annyi a probléma, hogy a hímes tojásokat csak fektetve lehet ráhelyezni a tányérra, így mindig nagyon kesze - kusza lesz tőle egy - egy tojás. Anyukám már régóta szeretett volna, olyan kis poharakat, vagy tartókat, amikben meg is tud száradni az elkészült alkotás, így nagyon megörültem, hogy rátaláltam ezekre a kis kehely formájú darabokra. Anyaguk gipsz, így könnyedén festhetőek, sőt még festéket és ecsetet is adtak hozzájuk az üzletben, mintaként különbözően kidomborodó húsvéti formák találhatóak rajtuk.


Az elkészítés során egyetlen hátrányt fedeztem fel, ami nem más, mint a festék folyóssága. Sokat szoktam kézműveskedni, így kicsit meglepődtem azon, hogy milyen állagú a gipsz mellé tett festék.
Összességében ajánlom mindenkinek az ilyen kreatív szetteket, én rengeteg hasonlót szoktam beszerezni a Flying Tiger üzletéből. Egy - egy elkészítendő dologhoz általában mindent mellékelnek,  és rendkívül jó ár - érték arányban vannak, azonban résen kell lenni, hiszen a kreatívkodás szerelmesei hamar elkapkodják őket.

A folyamatról egy kis videót is készítettem Nektek, tudjátok a Kreatív Kedd alkotósorozatomon belül, ami most nyilván nem keddre esik, de azért megosztom Veletek! Remélem elnyeri a tetszéseteket!
Ti szerettek kreatívkodni?
🎨
Xoxo: Fanni ❤

You May Also Like

0 megjegyzés