Hajápolási rutinom

by - március 30, 2020Sziasztok!
Mivel már nagyon régóta terveztem egy ilyen bejegyzést, így úgy gondoltam, most itt van rá az alkalom. Megosztom Veletek, az én hajmosási, és hajápolási szokásaimat! Remélem, hogy egy - két tipp a hasznotokra válik majd. A bejegyzésben szereplő termékeket, már több, mint fél éve használom, így biztosan mondhatom, hogy sikerült kitapasztalnom hatásaikat.

A jelenlegi helyzetnek köszönhetően mostanában igen elhanyagoltam a hajamat, fura átállni a heti rendszerességgel történő ápolásról, a ,, ha épp kedvem van " típusúra, na meg biztosan Nektek is is ismerős a kényelem nagy úr című érzés.Tegnap este, megelégeltem a mackónacit és erőt vettem magamon, sort kerítettem egy tipikus hajmosásra. A hajmosás nálam igen időigényes, és hosszú folyamat, legalább 1 - 1.5 órát ölel fel. Fontosnak tartom azonban, és nem csak a divat végett a megfelelő ápolást, mert szerintem sokszor a közérzetünket is jobbá teszi.


A legfontosabb dolog, talán a megfelelő sampon kiválasztása, amt jó magam is évekig kerestem. Rengeteg drogériás, speciális, és különleges sampont próbáltam ki, amire megtaláltam a számomra tökéletes darabot. 

Az Organic Shop Shine Shampoo terméke lett végül az örök kedvencem. Öblítés után olyan termékeket szoktam felvinni a hajamra, amelyek a fésülést segítik elő, erre vannak például fésülést könnyítő sprayek. Én vizesen szoktam kifésülni a hajamat, pedig sok helyen lehet olvasni, hogy ilyenkor sérülékenyebbek hajszálaink. Nekem azonban alapból göndör, vagy pedig hullámos a hajam, s azt kifejezetten vizesen szabad kibontani. - Ezzel a folyamattal azért mindig jól megkínlódok, de a megfelelő termékek sokat segítenek.

A sampon természetes összetevőkből áll, és helyreállítja hajunk szerkezetét. Volt egy időszak, amikor nagyon tönkrement a hajam szerkezete, így kénytelen voltam olyan terméket keresni, ami nem csak a fényességéről, szépségéről, hanem az erősségéről is gondoskodik.A benne található vízililiomkivonat selymes hatást kölcsönöz a hajnak, és ezenkívül táplálja is. A Shea vaj, amelynek hatásairól már biztosan hallottatok Ti is. - Különböző vitaminokat, illetve antioxidáns anyagokat tartalmaz, ebben az esetben táplálja a hajat, és segít megvédeni a korpásodástól.


Hajbalzsamként ugyanezt a fajta hajkondicionálót használom. Szárítás után a Dove Pure Care Dry Oil hajolaját szoktam használni, ami kifejezetten száraz hajra alkalmas, és makadámia olajat tartalmaz. A termék legklasszabb tulajdonsága pedig tapasztalatom szerint az, hogy segít megelőzni a haj zsírosodását. 

Mindennapi használatra egy másik, folyékonyabb állagú kondicionálót használok, ami nem más, mint a  Schwarzkopf Gliss Kur
 hajolaja. Ez a termék a nap mint nap segít regenerálni a hajamat, elég ha reggel felviszek egy keveset belőle, segít abban, hogy a hajvasalás, és a hajgöndörítés ne roncsolja szerkezetét.Erről a két folyamatról most nem írtam Nektek, mert megmondom őszintén nem tartozik a mindennapos rutinom közé. Hetente egyszer, maximum kétszer fordul elő, hogy ilyesmit babrálok a hajammal, amelyhez a Remington termékeit szereztem be magamnak.


Hétköznap általában kibontva hordom a hajamat, amelynek hátránya, hogy nagyon hamar összekócolódik, vagy összeborzolja a szél, emiatt bevallom, hogy nevetségesen sokszor fésülködök egy nap, a már több mint egy éve bevált Tangle Teezerem segítségével. Én tapasztaltam az efféle speciális, és a normális hajkefék között különbséget. A Tanglee Teezer sokkal nagyobb felületen érintkezik a hajammal, fogai sűrűbbek, ezáltal könnyedebben bontják ki a gubancokat is.Néha valamilyen csoda folytán összecopfozom a hajamat, s ekkor a néhány éve divatba jött, Invisibobble típusú hajgumikat, vagy a H&M által piacra dobott hajgumik egyikét használom. 

Szerintem a hajápolási rutin, is egy tipikusan olyan fajta bejegyzés, ami egyénre szabottan mindenkinek más. Persze lehetnek átfedések, s lehet megfogadni tippeket, tanácsokat, de talán nem létezik két olyan ember akinek egytől - egyig ugyanazok a dolgok válnak be.Éppen ezért, remélem ha csupán néhány apró tipp miatt is, de hasznos volt elolvasni ezt a bejegyzést Nektek.Kíváncsiak lennétek egy arcápolási rutinra is?:)
Xoxo: Fanni

You May Also Like

0 megjegyzés