Hajápolási rutinomSziasztok!
Mivel már nagyon régóta terveztem egy ilyen bejegyzést, így úgy gondoltam, most itt van rá az alkalom. Megosztom Veletek, az én hajmosási, és hajápolási szokásaimat! Remélem, hogy egy - két tipp a hasznotokra válik majd. A bejegyzésben szereplő termékeket, már több, mint fél éve használom, így biztosan mondhatom, hogy sikerült kitapasztalnom hatásaikat.

A jelenlegi helyzetnek köszönhetően mostanában igen elhanyagoltam a hajamat, fura átállni a heti rendszerességgel történő ápolásról, a ,, ha épp kedvem van " típusúra, na meg biztosan Nektek is is ismerős a kényelem nagy úr című érzés.Tegnap este, megelégeltem a mackónacit és erőt vettem magamon, sort kerítettem egy tipikus hajmosásra. A hajmosás nálam igen időigényes, és hosszú folyamat, legalább 1 - 1.5 órát ölel fel. Fontosnak tartom azonban, és nem csak a divat végett a megfelelő ápolást, mert szerintem sokszor a közérzetünket is jobbá teszi.


A legfontosabb dolog, talán a megfelelő sampon kiválasztása, amt jó magam is évekig kerestem. Rengeteg drogériás, speciális, és különleges sampont próbáltam ki, amire megtaláltam a számomra tökéletes darabot. 

Az Organic Shop Shine Shampoo terméke lett végül az örök kedvencem. Öblítés után olyan termékeket szoktam felvinni a hajamra, amelyek a fésülést segítik elő, erre vannak például fésülést könnyítő sprayek. Én vizesen szoktam kifésülni a hajamat, pedig sok helyen lehet olvasni, hogy ilyenkor sérülékenyebbek hajszálaink. Nekem azonban alapból göndör, vagy pedig hullámos a hajam, s azt kifejezetten vizesen szabad kibontani. - Ezzel a folyamattal azért mindig jól megkínlódok, de a megfelelő termékek sokat segítenek.

A sampon természetes összetevőkből áll, és helyreállítja hajunk szerkezetét. Volt egy időszak, amikor nagyon tönkrement a hajam szerkezete, így kénytelen voltam olyan terméket keresni, ami nem csak a fényességéről, szépségéről, hanem az erősségéről is gondoskodik.A benne található vízililiomkivonat selymes hatást kölcsönöz a hajnak, és ezenkívül táplálja is. A Shea vaj, amelynek hatásairól már biztosan hallottatok Ti is. - Különböző vitaminokat, illetve antioxidáns anyagokat tartalmaz, ebben az esetben táplálja a hajat, és segít megvédeni a korpásodástól.


Hajbalzsamként ugyanezt a fajta hajkondicionálót használom. Szárítás után a Dove Pure Care Dry Oil hajolaját szoktam használni, ami kifejezetten száraz hajra alkalmas, és makadámia olajat tartalmaz. A termék legklasszabb tulajdonsága pedig tapasztalatom szerint az, hogy segít megelőzni a haj zsírosodását. 

Mindennapi használatra egy másik, folyékonyabb állagú kondicionálót használok, ami nem más, mint a  Schwarzkopf Gliss Kur
 hajolaja. Ez a termék a nap mint nap segít regenerálni a hajamat, elég ha reggel felviszek egy keveset belőle, segít abban, hogy a hajvasalás, és a hajgöndörítés ne roncsolja szerkezetét.Erről a két folyamatról most nem írtam Nektek, mert megmondom őszintén nem tartozik a mindennapos rutinom közé. Hetente egyszer, maximum kétszer fordul elő, hogy ilyesmit babrálok a hajammal, amelyhez a Remington termékeit szereztem be magamnak.


Hétköznap általában kibontva hordom a hajamat, amelynek hátránya, hogy nagyon hamar összekócolódik, vagy összeborzolja a szél, emiatt bevallom, hogy nevetségesen sokszor fésülködök egy nap, a már több mint egy éve bevált Tangle Teezerem segítségével. Én tapasztaltam az efféle speciális, és a normális hajkefék között különbséget. A Tanglee Teezer sokkal nagyobb felületen érintkezik a hajammal, fogai sűrűbbek, ezáltal könnyedebben bontják ki a gubancokat is.Néha valamilyen csoda folytán összecopfozom a hajamat, s ekkor a néhány éve divatba jött, Invisibobble típusú hajgumikat, vagy a H&M által piacra dobott hajgumik egyikét használom. 

Szerintem a hajápolási rutin, is egy tipikusan olyan fajta bejegyzés, ami egyénre szabottan mindenkinek más. Persze lehetnek átfedések, s lehet megfogadni tippeket, tanácsokat, de talán nem létezik két olyan ember akinek egytől - egyig ugyanazok a dolgok válnak be.Éppen ezért, remélem ha csupán néhány apró tipp miatt is, de hasznos volt elolvasni ezt a bejegyzést Nektek.Kíváncsiak lennétek egy arcápolási rutinra is?:)
Xoxo: Fanni

Share:

0 Comments