DIY Váza - Üvegfestéssel | Home for tulips

by - február 22, 2020


Sziasztok!


Ha kedd, akkor bizony valami kreatív tartalom; legalábbis itt a blogon biztosan! Akik rendszeresen követnek tudhatják, hogy nemrégiben megújulva debütált a kreatív kedd c. sorozat a közösségi platformjaimon.

A 21. században sajnos elnyomás alá kerül a kreativitás, és ez a hobby, de azért vagyunk néhányan, akik kitartanak. Ezekkel a videókkal, és írásokkal nekem is az lenne a célom, hogy Titeket is alkotásra ösztönözzelek!

A mostani részben egy tavaszi virágvázát készítettem el, ami nálam a szezon egyik nagy slágerének a tulipánnal ad otthont. Sokat nosztalgiáztam a készítése közben, mert általános iskolás koromban rengeteget használtuk anyával ezt a technikát.


Egy kiürült szörpös üveget dekoráltam ki, szóval, ha úgy vesszük az újrahasznosítás jegyében is megszólalt ez a project.

A váza sablon nélkül matricafestéssel készült, és ehhez az általam nagyon kedvelt, és preferált Glass Deco márkájú üvegfestékeket használtam. Azt szeretem bennük, hogy szépen lehet a festéket adagolni a tubusukból, és vékony fejükből, nem kell kínlódni az ecset kimosásával, vagy azzal, hogy az ember éppen túl sok festéket vitt fel a felületre, és azt is megkönnyítik, hogyan váltsunk színt.

Én jelen esetben 4 színt használtam, kontúr nélkül.-Az utóbbit azért hangsúlyoztam ki, mert az üvegfestésnél sokszor fontos, és hangsúlyos a fekete kontúr szerepe.-Szeretek ettől eltekinteni, mert szerintem sokkal természetesebb és légiesebb a mű, ha nincsen keretbe zárva.

Az ilyen festékkel készült mintákat le is tudjátok húzni a felületről, mert matricafestékként is szolgálnak. Kis koromban például rengetegszer díszítettük így ünnepekkor, vagy csak úgy a szobám ablakát.

Egy dologra azonban figyelni kell, hagyni kell amíg az egyik elkészült oldal teljesen megszárad, mert ezt én is elbakiztam, és szépen el is folyt egy - két mintám. Szóval ajánlatos nagyon türelmesen és óvatosan forgatni a már félig kész darabot.


A mintákat amúgy Pinterestről lestem, ahol rengeteg ötletet találhattok egy ilyen projecthez. Mondanom sem kell, hogy az üveg lehet bármilyen alakú; például lekváros, nutellás, vagy befőttes üveg; a lényeg az, hogy egy régi már használt darabot regeneráljunk, újítsunk fel.

Miután megszáradt a megfestett váza, még egy pillangót, és egy szalagot is helyeztem rá. Úgy gondoltam, mivel ez egy kecsesebb, törékenyebb darab így teljes mértékben helyet kell kapjon rajta egy kis extra finom díszítés. Másfelől pedig érdemes eltakarni az üvegek nyakát, vagyis azt a részt, ahol a kupak találkozott velük.

Ezzel a technikával készíthetünk például névre szóló üvegeket, vagy akár szezonális ( karácsonyi, halloweeni ) díszeket, mécsestartókat, és amint látjátok vázákat is.

Miután teljesen elkészítettem ezt a kis projectet, első dolgom volt rohanni a kedvenc otthoni piacomra, hogy egy szépséges tulipánt vehessek bele! Az elkészítésről a videót pedig megtaláljátok IGTV -n a Kreatív Kedd sorozat 5. részeként!

Tudom, sokaknak fura lehet, hogy ekkora lelkesedéssel írok a kreatív dolgokról, de higgyétek el, engem teljesen kikapcsolnak, megnyugtatnak, sőt még energiával is feltöltenek. Remélem számotokra pedig kellemes időtöltést nyújt egy - egy ilyen bejegyzés elolvasása, megnézegetése!


Titeket mi tölt fel teljesen?Xoxo: Fanny


You May Also Like

0 megjegyzés