DIY Fürdőszivek 🎔 Fürdőbomba Házilag

by - február 04, 2020


Sziasztok!
Közeleg a Valentin-nap, ami ahogyan apukám szokta mondani: ,,Olyan amerikás ünnep." Nos, én azért mindig meglepem magamat valamivel ezen a napon, legyen az egy régóta vágyott ruha, egy finom desszert, vagy egy este a kedvenc sorozatommal. Ebben az évben valami nagyon izgalmasat találtam ki, és kreáltam magamnak hangolódásképp.

Régi vágyam volt házi fürdőbombákat készíteni. Évek óta nézegettem a különböző recepteket, tippeket, inspirációkat, s most végre eljutottam odáig, hogy ezt a tervet megvalósítsam. Mondanom sem kell, hogy nekem kreatív és alkotás mániásnak mekkora örömként szolgált ez a dolog.

Gondoltam Veletek is megosztom ezt az inspirációt, hátha ihletet kaptok az elkészítéséhez, s meglepitek önmagatokat vagy akár párotokat.


Amikre szükségetek lesz:
- 200 g étkezési szódabikarbóna
-100 g étkezési citromsav 
- 150 g étkezési keményítő
2 ek. olívaolaj / kókuszolaj / babaolaj
- Illóolaj (100 % - os )
- Ételfesték
- Tetszés szerinti szilikon forma, vagy a hobby boltokban kapható műanyag formák egyike.
- Plusz dekoráció ( opcionális ) : Virágszirmok, csillámpor, szárított apróságok.


Az elkészítés:
Először a szódabikarbónát, a citromsavat, és az étkezési keményítőt keverjük össze. Ezután hozzáadjuk az általunk választott olajat, majd egy újabb keverés után az illóolajat, és az ételfestéket. A kapott massza állagát ellenőrizzük le, méghozzá úgy, hogy egy kis adagot összegyúrunk tenyerünkben. - Ha nem esik szét, akkor jó a masszánk állaga, de ha még porzik, pár csepp víz hozzáadásával elérhetjük a kívánt hatást!

Ezután a tetszőleges formába szórjuk/helyezzük az általunk választott dekorációt, majd rátöltjük a masszát. Érdemes figyelni, hogy a forma teljes egészében ki legyen töltve, hiszen csak így tapad kellően össze fürdőbombánk.

Az elkészült remekműveket érdemes 2-3 napig száradni hagyni; száraz, szobahőmérsékletű helyen, így biztosan nem esnek szét.


Engedjük szabadjára a fantáziánkat, hiszen számtalan illatban, színben és formában készíthetjük el őket. Fürdőbombánk akkor lesz igazán egyedi és személyre szabott, ha valamit változtatunk az alaprecepten, valahogyan ,,megspékeljük" azt. Fürdés közben tapasztalhatjuk, hogy a víz színes lesz és az egész kádat elárasztja a pezsgő felüdülés.

Ahhoz, hogy még jobban inspiráljalak és segítselek Titeket készítettem Nektek egy rövid DIY videót, amelyet itt megtekinthettek!
XoXo: Fanni 🎔

You May Also Like

0 megjegyzés