Színezdd ki! | A felnőtt színezők pozitív hatása

by - január 05, 2020


Sziasztok!

Üdvözlök mindenkit 2020-ban! - Amint láthatjátok az idén nálam elmaradtak az évlezárós/ évkezdős, bejegyzések, ennek miértjét Intagramon megosztottam Veletek. Mindenesetre nem is szaporítanám tovább a szót, spongyát az elmúlt évre, és ugorjunk csak át 2020-ba. Első bejegyzésként egy motivációs, kreativitásra ösztönző tartalommal készültem Nektek.

Ehhez az ihletet, anyukám egyik karácsonyi ajándéka egy felnőtt színező adta. Természetesen én nem tudtam ellenállni a kísértésnek és az alkotásnak, így egyből le is nyúltam egy délutánra a könyvet. Ötletek, és elképzelések után böngészve eszembe jutott, hogy akár egy blogposztot is készíthetnénk erről az alkotásról: Ugyanis kiderült, hogy ezeknek a színezőknek rengeteg pozitív/lendületet adó hatása van.


Javítják a figyelmet
Az egyik legfőbb előnyük, hogy elterelik a káros gondolatokat, és egy dologra összpontosítják a gondolkodást. Így amíg alkotunk agyunk nem kattog feleslegesen hanem csak a folyamatra, az ügyködésre koncentrál. Ezt a módszert a pszichológiában például depresszió, szorongás, és düh leküzdésére is alkalmazzák. Ez egyfajta biztonságot ad.

Meditációként szolgálnak
A színezés nyugtatja az agyat, így ugyanolyan meditatív tevékenység, mint például a jóga, vagy maga a meditáció. A mechanizmus során a gondolatok szabadon áramlanak, így teret adnak a jó befogadásának, és a rossz elengedésének. Különböző pozitív energiák szabadulhatnak fel bennünk, például a színek jelentésének/harmóniának láttán.


Kibontakoztatják a kreativitást
A mindennapi problémák megoldásához néha nem lenne másra szükségünk, mint egy kis kreativitásra. Klisésen hangozhat de pár napsütötte gondolatot felébreszthet bennünk a színezés. - Mivel a felnőtt színezők bonyolultabb mintákkal rendelkeznek így egy-egy ilyen kiküszöbölése, s ennek segítségével találékonyságunk, és ezáltal problémamegoldó képességünk is növekedhet. Felébredhet bennünk az a kreativitás, amelyet a mindennapi rohanás gyakran elvesz tőlünk.


A színek pozitív hatásai
Talán komolyabban nem is gondoltunk bele, csak csupán hallottuk, hogy a színek különböző hatásokkal rendelkeznek. Mindegyiknek meg van a maga jelentése, s ezáltal funkciója. Alkotás közben a színek rezgéseit akarva-akaratlanul is magunkba szívjuk, így hatásuk alól sem menekülhetünk.
A piros, vörös, narancs, és sárga árnyalatok az energiákért, a fényességért és a melegségért felelősek.-Energiát és pörgést hoznak az életünkbe. A kékes árnyalatoknak pozitív hatása van az egészségre, míg a zöld a nyugtató hatású, a nőies rózsaszín pedig a gyengédség és a biztonság színe.


,,Flow"- élmény
Utolsó pontként hagytam, a bizonyára általatok is ismert ,,flow" élmény kibontakozását. Ez tulajdonképpen összefoglalja az eddig felsorolt hatásokat, s egy jelenségben (flow) egyesíti őket.
E folyamat lényege az, hogy az ember teljesen elmerül egy tevékenységben, teljesen átadja magát valaminek, és kétségkívül arra összpontosít amit csinál, mindeközben energiával töltődik fel. Talán Ti is felismeritek, hogy ez teljesen kiteljesedhet a színesben!

Ezzel a néhány ponttal szerettem volna kedveskedni Nektek, 2020 első bejegyzéseként. Úgy gondolom ez a téma méltó, és teljesen pozitív illetve örömteli kezdése volt az évnek. Ilyen színezőket találtok könyvesboltokban, és kreatív-hobby áruházakban is.


Remélem, hogy sikerült inspirálódnotok, és talán egy új hobbyhoz is kedvet kaptatok!
Számotokra melyik pont volt a legérdekesebb?

Xoxo:Fanni♥


You May Also Like

2 megjegyzés

  1. Én is annyira szeretem ezeket a felnőtt kifestőket! Most pont azon gondolkodom, hogy olyat rendelek, amit számok szerint kell kifesteni, olyan nyugtató hobbi ez! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régen rengeteg olyat csináltam én is! :) Ajánlom a Catchy Dekor oldalát ott nagyon klasszak vannak! ;)

      Törlés