Karácsonyi Pillanatok | Az Én Karácsonyom 2019

by - december 27, 2019


Sziasztok!
Az előző évekhez hasonlóan gondoltam, hogy most is írok egy-két sort a Karácsonyról; vagyis inkább a mi karácsonyunkról. Idén sajnos nem érkezett el hozzánk az a lázas készülődés, ami eddig mindig elvarázsolta a családot. Talán az egyetemi vizsgaidőszak, talán az, hogy éppen hazaértem az ünnepre; vagy csupán a nagymamám betegsége. - Egyszerűen valahogy más volt ez az időszak mint eddig; sokkal meghittebb és nyugisabb. Szenteste még Én is szomorúbb voltam egy cseppet, mint az amúgy lenni szokott; úgyhogy ez a karácsony számomra igen kivételes volt. 


Mindenesetre azért igyekeztem lázasan, és csupa szívvel készülődni az ünnepre; a körülmények és a vizsgaidőszak ellenére megteremteni a szezon varázsát. Decemberben sok helyen látni; a tökéletes karácsonyi képeket, a nagy családi összejöveteleket, a boldog szerelmespárokat és hasonlók. Én még bloggerként sem tudtam ennek a nagyon-nagyon tökéletes sémának megfelelni az idén, és azt közvetíteni, ami nem létezik. - Ha ciki a ,,profik"szerint, ha nem. Akik követnek, láthatták, hogy igyekeztem azért megosztani Veletek karácsonyi hangulatú videókat; az Alkoss Velem! sorozaton belül; ami többé-kevésbé sikerült csak, a körülmények végett. Köszönöm azoknak, akik követtek, és elismerték azt, amit sikerült megosztanom! 


Az ajándékbeszerzés is az utolsó pillanatra maradt az idén; holott ez rám nagyon nem vall. Hiszen imádok ajándékozni; és teljesen oda vagyok ha egy kis figyelmességgel lephetem meg a szeretteimet. Szerintem tényleg nincs annál nagyobb boldogság, mikor örömködni, vagy éppen nevetni látunk valakit egy csomag kibontása közben. Mivel Én imádok törődni az emberekkel, ez bennem mindig nagy nyomot hagy, így igyekeztem most is minden követ megmozgatni a megfelelő meglepetésekért.


A Szenteste pörgősen indult; de szomorkásan végződött. Rendhagyó módon volt alkalmam megnézni a nagymamámnál a régi népi szokást; a falu-beli betlehemesek játékát.-Kiszakadva a nagyvárosból, hatalmas élmény volt! Mintha, egy kissé újra gyerek lettem volna. Ami a szomorkodást illeti, egyáltalán nem az ünnepnek, vagy a családnak szólt a bús hangulatom; egyszerűen csak egy rosszul időzített hír zavart meg; amit egy kis baráti segítséggel és az új csodaszép hógömbömmel sikerült elpalástolnom az este hátralevő részére.


25.-én a nagymamámhoz látogattunk; így sajnos belekóstoltam abba, hogy milyen egy kórházi Karácsony. Az Én lelkem gyengén bírja az ilyesmit; de a szívemre vettem volna, ha kihagyom ezt a látogatást. Nem kívánom senkinek. Ezt a programot rokonlátogatás követte, majd egy maratoni filmnézés; hogy egy kicsit javuljon a lelkem. Megmondom őszintén a Szenteste és a körülmények végett még szocializálódni se volt nagyon kedvem, így a telefonomat is csak a blog miatt kapcsoltam be.Karácsony második napján
jól begubództam a vendégek érkezéséig, és a kedvenc otthonkámban töltöttem a délelőttöt. Egy számomra nagyon nem várt és kedves ajándék érkezett; egy megunhatatlan kávés termosz; ami designban megy az eddigi márványmintás darabjaimhoz. Estefelé egy kicsit visszatért a szociális énem; és egy külföldön élő barátnőmmel találkoztam; félév történéseit megbeszélni.


Boldogsággal töltött el, hogy a szüleim nagyon örültek azoknak a kis meglepetéseknek; amelyeket nekik szántam. Volt köztük vicces, márkás, illetve régóta vágyott dolog is. Még egy-két ajándék kézbesítésre vár; hiszen három nap alatt nem nagyon sikerült behozni az elmúlt egy hónapot ( Ilyen rég voltam itthon). Hogy is mondjam; a December épp elég húzós volt magában is; s habár a vizsgaidőszaknak még nincs vége; szerencsére a nagy része már lecsengett. Most szükségem van egy kis nyugalomra, itthon ülésre; néhány váratlan impulzus, és a rengeteg pörgés végett.

Összességében szerintem kihoztuk a családdal a maximumot ebből a karácsonyból is; és megpróbáltunk mindent megfelelő módon kezelni; a kialakult helyzet ellenére. Nem mondanám; hogy rosszul telt az ünnep; a megfelelő szó inkább a másképp lenne.Xoxo:Fanni❤

You May Also Like

0 megjegyzés