5 motiváció a hónapra | Tippek a fáradtság ellen!

by - november 25, 2019


Sziasztok!

Közeledik a Karácsony nem de? -  Az ünnepi stressz, a vizsgaidőszakok, és a hirtelen túlórák lassan mindenki életébe beköszöntenek. Az év legszebb időszakja előtt szerintem egy kissé mindig rohanóssá válik a mindennapi élet; így hajlamosabbak vagyunk fáradtabbak és nyűgösebbek lenne. 

Saját tapasztalat, vélemény szerint a Novembertől - Karácsonyig tartó időszak mindig varázslatos de egyben rendkívül stresszes számomra. 
Mielőtt a bejegyzést megírtam, azért megkérdeztem néhány ismerőst, hogy ők is fáradékonyabbak, nyűgösebbek - e? - Érdekes módon a válasz 85 %-ban igen volt. Ebből kiindulva összegyűjtöttem Nektek pár praktikát, ami segíthet felvenni a harcot a ,,szürkébb hétköznapokkal"!


Légy rendezett!
Sokkal jobban átlátható a rengeteg tennivaló, ha rendszeresen vezetünk egy határidőnaplót; vagy egyszerűen csak listázzuk az aznapi teendőket. Ezt a pontot azért emelném ki, mert ez a fajta rendszerezettség általában ilyenkor szokott elmaradni; hiszen az ember elfelejt, vagy egyszerűen csak lusta időt szánni egy kis jegyzetelgetésre. - Sokszor azt hisszük, nem gond ha ez elmarad, hiszen időt spórolunk meg; higgyétek el azonban ez nem időpazarlás!

Keresd a motivációt! 
Ez lehet egy nagyon várt alkalom, találkozó vagy maga a Karácsony ünnepe. A lényeg az, hogyha kitűzünk magunknak valamit a közeljövőben, akkor sokkal motiváltabbak, és pörgősebbek leszünk. - Hiszen várva várjuk az alkalmat! 
Fontos azonban, hogy ne legyünk türelmetlenek; ne akarjuk siettetni az időt; végezzük el az addig előttünk álló feladatokat!


,,Me Time"
Magamból kiindulva, ha sok a teendőm nehezen engedek meg a napok során egy kis Én időt; mivel tudom, hogy a kikapcsolódás is perceket rabol el az életemből. Hajlamos vagyok addig nem is koncentrálni magamra, amíg egy adott feladatot el nem végzek. 
Néha azonban átgondolom, mennyivel hatékonyabban lehet egy kis kikapcsolódás után. Nehéz elhinni, főleg ha takarékoskodni akarunk az idővel; de akár a tervezett dolgok kétszeresét is megtudjuk valósítani, ha kellően pihentek vagyunk!


Ne halogass!
Bármilyen nehéz és bármilyen fárasztó is lehet egy adott dolog, jobb idejében elkezdeni. Ebbe a hibába nagyon sokszor esek bele Én is. Szerencsére azonban már eljutottam arra a szintre; hogy tudom, és átgondolom milyen jó lett volna idejében elkezdeni valamit; hiszen kevesebb kapkodással és nem akarással járt volna a dolog!Az alvás segít!
Rengetegen úgy gondolják a nagy hajtás közepette, hogy sokkal jobb éjszakázni, megszakadni a dolgokba. Magam sem hiszem el, de ez téves infó; hiszen megfelelő alvással sokkal produktívabbak; és hatékonyabbak vagyunk; minden felmérés ezt állítja. Szóval igyekezzünk ellenállni a csábításnak; akármennyire is megakarjuk váltani a világot.
Hogyha úgy érezzük; hogy pihenésre van szükségünk igen is pihenjünk! - Hiszen fáradtan, úgy is csak fél munkát végez az ember!

Remélem, hogy hasznos volt számotokra ez a pár tipp; és esetleg feldobja a mindennapjaitokat ez a relaxációs hangulatú képsor!
Tűnődjetek el azon, hogy hogyan lehetne szebbé varázsolni az esetleges rosszabb napokat?!

Számotokra melyik a legnehezebb hónap?XoXo:F.

You May Also Like

0 megjegyzés