20 Év, 20 Fontos Pillanat

by - szeptember 21, 2019


Sziasztok!
A múlt héten beléptem abba a bizonyos 2. X-be; mondhatni úgy is, hogy megünnepeltem a 20.-ik születésnapomat. Nem nagyon posztoltam eddig erről a napról, hiszen csendes és szolid keretek között ünnepeltem; pont úgy telt, ahogyan azt elhatároztam. 
Sokat gondolkoztam azonban azon, hogy hogyan foglaljam össze ezt a 20 meghatározó évet, mert azért még is csak említésre méltó korszak volt. Viszont nem szerettelek volna Titeket untatni, és túl hosszúra sem akartam nyújtani a szót; így arra az elhatározásra jutottam, hogy pontokba szedem az eddigi legfontosabb pillanataimat.
Természetesen nagyon nehéz lesz szortírozni, hiszen milliónyi dolog történt; ebbe bele értve hideget - meleget. A bejegyzéshez az inspirációt az egyik kedvenc bloggerem / vloggerem Erdély Kitty csodás írása adta.


1.Az első iskolatáskám 
Soha nem felejtem el azt a bíborszínű csatos iskolatáskát, amelyet a születésnapomra kaptam; cuki kép örökíti meg, ahogyan kezemben tartva vigyorgok a partymon.

2.Az első tánc óra 
8 éves lehettem, vagy még kisebb; már nem is emlékszem pontosan, amikor beléptem az első táncórámra. Emlékszem nagyon féltem, és csak csetlettem-botlottam a rózsaszín balett-cipőmben.

3.Viszlát kis kutyám!
Szilveszter éjjel volt, amikor elszöktél; nem nagyon emlékszem Rád, de nagyon aranyos és persze rossz csont is voltál.

4.Anya, ide már nem járhatok többet!
A kedvenc sulim volt; a legkedvencebb általános iskola, művészeti és gyermekközpontú. Emlékszem minden gyerekes próbálkozásra amit tettünk azért, hogy ne zárják be. Sajnos minden hiába volt, fel kellett fognunk: Ide nem járhatunk többet; a suli nem marad ugyan az.

5.Ez sehogy sem jó:
Sok időbe telt, amire megtaláltam az első nagy változás után azt a közösséget; ahol végül elfogadtak. - Mivel valahogy mindig is volt egy különleges stílusom; és általában szótlan voltam rengeteg energiát töltöttem azzal, hogy megfeleljek másoknak. Sajnos már - már majdnem fel adtam önmagam ennek érdekében.
6.Üdvözlet Spanyolországból!
10 éves voltam, amikor anya meglepett egy szuper klassz dologgal: Az első tengerparti élményemmel. El sem hittem; indulunk Spanyolországba!:)

7.Bajnokok Lettünk! 
Küzdős, és nehézkes út volta. De a kemény edzések végre meghozták az eredményüket; a tánccsapattal; amelynek részese voltam Magyar Bajnokok lettünk.

8.A mama nagyon beteg.-Jött a telefon. 
Utáltam a kórházakat, és mindig is féltem tőlük. Valahogy nem akartam látogatni menni.-De rájöttem, jobb ha megyek; ugyan is csak mostanra ( 2019 ) tisztázódott a probléma.

9.Hello Love, Hello Kollégium!

Végtelenül boldog voltam, hogy felvettek a kiválasztott gimnáziumba. Izgatottan vártam a gólyatábort, pláne hogy az első szerelem is bekopogott az ajtómon. Úgy éreztem, sose leszek boldogabb!

10.GoodByes
A rózsaszín köd hirtelen elillant mellőle, és egyszerre lett vége egy számomra legfontosabb barátságnak, kapcsolatnak; és a hőn szeretett hobbymnak a versenytáncnak.

11. Változtass! 
Hangoztatta mindenki körülöttem gimnáziumi éveim közepén; de természetesen Én nem akartam hallgatni rájuk.:(


12.Fanny's World
2017 nyara volt; egy este itthon ültem a laptopom előtt; s kattintottam egyet: Létrehoztam a blogomat; azt a felületet; amelyre egy barátnőm már régóta sarkallt.

13.Vihar, Változás, Kockázat
Egy eléggé érdekes, és nem is tudom milyen szerelem segített véget vetni a balszerencsék sorozatának; a dolognak viszont vége lett, és számomra talán ez volt az utolsó csepp a pohárban.
Végre meghoztam a döntést; inkább megyek egy új közösségbe, mint kínlódok itt.

14.Szia Február!
Félve és fáradtan léptem be az új osztályba; gondoltam atya világ mennyire nehéz lesz minden; és te jó ég milyen más itt lenni! Ez a ,,para" hamar elillant; és nem kellett 1 hónap, hogy megtaláljam a helyem. 

15.Hello Zumba, Hello fellépések
Talán Május lehetett; és tele voltam vizsgákkal, meg mi egyéb de fülig ért a szám; hogy újra vár a színpad. Mivel hiányoztak a táncos fellépések; és eddigre már 5 éve űztem ezt a sportot, rengeteg energiát éreztem magamban. S ugyanennyi biztatás kaptam.


16.Egy nap a Cosmopolitan-nél

Igen depressziós voltam még az elmúlt szerelmem; és a nagy megfelelési kényszer miatt; amikor a sors meglepett valamivel: A Maybelline & Cosmopolitan Blogger-suli után; szerencsém volt egy napot eltölteni a kedvenc magazinom főszerkesztőségében. Millió inspirációt gyűjtöttem.

17. Nagyobb Én?! 
Mindig is úgy tartottam, hogy a klisé; miszerint inkább legyen kevesebb igaz barátod; mint több hamis igaz. Szóval talán 2018 Szeptembere lehetett, amikor úgy éreztem van az a barátság amiért érdemes a 40.-ik nézeteltérés után is küzdeni; még akkor is ha tökre más a gondolkodás, a korosztály;  vagy éppen ha a másik 120 km-rel arrébb költözik.

18.Egy klassz fél év ♥
Szalagtűzős/avatós, fakultáció választós, rohanós, korán kelős, bulizós, és néha nagyon kemény fél évről volt szó. Annyi élmény ért; hogy azt hiszem a gimis éveim legklasszabb évét tudhatom magam mögött.
- Ehhez a pozitivitáshoz a társaság is jócskán hozzá tett.


19.Vajon mi lesz?
Jöttem ki a matek érettségiről; könnyek és kétségbeesések közepette. A kedvem is elment a többi naptól. - Még szerencse, hogy a számomra fontos emelt magyaron már túl voltam. Ebből kifolyólag izgulással és munkával telt a nyár első két hónapja. - Mondjuk olyannal dolgozhattam; aki 8 éve drága ismerősöm. Eközben elszomorodottan sirattam meg például egy másik barátnőmet; aki 5 év barátság után Hollandiába költözött, hogy álmait valóra váltsa. Igyekeztem tartalmasan tölteni a napokat, hogy kevesebbet agyaljak; amíg még meg jön az a várva várt sms-es.

20.Hello Budapest!
Július vége volt, amikor megzörrent a telefon és kiderült, felvettek arra az egyetemre, ahová annyira szerettem volna. Költözhetek a nagy városba; kergetni és talán valóra is váltani az álmaimat.
Ez a mozzanat volt az elmúlt 20 év legutolsó nagy pillanata; amit mindenképpen meg szerettem volna osztani Veletek.
           

Most, pedig Köszönetet mondanék Nektek a jó kívánságokért, s azért, hogy akár a blogon, akár a magánéletben, de itt vagytok Velem! 


Remélem ez így is marad!
💓
Puszi: Fanni

You May Also Like

0 megjegyzés