Érettségi | Elmúlt Hónapok, Érzések, Hogyan Tovább?

by - július 25, 2019


Sziasztok! 
Végre nálam is elérkezett az idő ahhoz a bizonyos érettségi évé ( a gimnáziumot) lezáró személyes poszthoz.
 Nagyon - nagyon régen írtam Nektek ilyesfajta bejegyzést; amelynek nyilván több oka is volt. Egyrészt nem szerettem volna semmit sem elkiabálni; vagy pedig előre inni a medve bőrére; mert hiszem, hogy az ördög soha nem alszik. Másfelől pedig rengeteg dolog történt a magánéletemben, ami inkább sarkallt arra, hogy magamba forduljak, ezzel időt adva magamnak. 
Mivel nagyon fontosnak tartom a hitelességet, s azt hogyha valamit megosztok Veletek annak egy kicsit is köze legyen hozzám, egy kicsit is Én legyek; úgy gondoltam, értelmetlen lenne elárasztani a blogot hamis, vagy esetleg nagyvonalú gondolatokkal.
A tegnapi felvételi pontok kihirdetése után azonban készen állok arra, hogy elmeséljem, mi is történt ebben az időszakban!

MAGÁNÉLET
 
Mondják ha jön a baj, akkor mindig csőstül; s ez hihetetlenül igaz. Ugyan a gimis évek alatt rengeteg törés volt az életemben; ( s persze Nekem is volt lázadó korszakom...) s már éppen azt hittem, hogy szerencsém lesz, mikor igazán szembesültem az emberi gátlástalansággal, zsarolással, és makacssággal. - Viszont úgy tartom, hogy ez a ,,kis sztori" igazán erőssé tett. Itt bizonyára néhányan elgondolkodnak majd; hogy mi az isten baja lehetett? - Sajnos azt kell mondjam, ez a sztori egyelőre meg marad Nekem, és a hozzám legközelebb állóknak. Tudom, hogy egész jól viseltem mindezt, és néhai  ,,jó szokásomhoz " képest ne dramatizáltam túl a dolgokat, hiszen nálamnál ezerszer komolyabb, okosabb emberek döbbentek le a hallatára.


Volt pár nagyon kedves barátom, akik végig ,,fogták a kezemet" ( Ez most elég megható lett ), és segítettek átvészelni a történteket. Nagyon megijesztett ez a dolog, úgyhogy egy kicsit más színben kezdtem el látni ezután a világot.Az érettségi évére azonban mondhatjuk, hogy a körülményekhez képest, jól rendeztem a lelkemben a dolgokat. - Boldog pillanatokat fura; de az érettségihez kapcsolódó programok okoztak, szalagtűzés, szalagavató,  a rájuk való készülődés, közös tanulások, és a ballagás. - Ezekre mindig emlékezni fogok!

A mindennapokban Szeptembertől megkezdődött a ,,hajrá", s nem nagyon volt időm; sőt talán szinte nem is volt magánéletem?! De ha volt akkor pedig rengeteg pletykával, és megpróbáltatással, mindenféle téren; pláne, hogy év során sajnos még egy kis családi zűrre is sor került.

Szóval nem is szaporítanám a szót: Igyekeztem a tanulásba, és a teendőkbe menekülni.

BARÁTSÁGOK
Az emberi kapcsolatok az életemben legalább olyan fontos szerepet játszottak mindig, mint például egy párkapcsolat. Nem voltam soha az a népszerű lány; így általában egy ember, vagy pár volt az; aki rendszeresen körülvett, elfogadta azt hogy mániám a rózsaszín, s a kiöltözés; illetve, hogy mennyit szöszmötölök a bloggal. 
Az öt év alatt a ,,legjobb barátnő" státusz valahogy mindig változott, (Köszönöm azoknak, akikre ez nem igaz!) és rengetegen léptek ki az életemből kézzelfogható indok nélkül. Sokszor elszomorodom, hiszen számomra mindenki tényleg fontos volt; mert ha nem így lett volna, akkor nem segítettem volna például egy magánélet megmentésében, vagy támogatással.- Sajnos, az emberek hamar felejtenek ha az ő életük előbb révbe ér, a másikéval szemben.

Mivel gimnáziumot váltottam, az utóbbi időben azonban csupa szív emberek gyűltek körém; és dobták fel a mindennapjaimat, a blogolás pedig új kapcsolatokkal gazdagított! ❤
Azért megemlíteném, hogy a Szeptember azonban egy felnőtt kijelentésével kezdődött, miszerint az ,,idősebb barátok megrontanak". - Lehet, hogy a sok nehézség miatt, lehet, hogy csupán véletlenből, de nemrég belekeveredtem ilyen körökbe is. Persze, a kor különbség ki-ki ütközik; de azért vicces és örömteli szituációkat lehet így megélni. Én nem érzem és nem is hinném, hogy ez a dolog elvett volna az Én életéből, sőt inkább hozzá tett, és rengeteg a Hogyan éljük meg? / Hogyan oldjuk meg? kérdésre válaszoló dolgot tanultam/tanulok Tőlük. 

Reménykedek, hogy a most körülöttem lévők ugyanúgy tovább kísérnek majd, mint az elmúlt időszakokban; s hogy a távolság nem lesz nagy akadály!

ÉRETTSÉGI
Nos, sarkalatos pont mikor hallod; hogy az emberi érték a nyelvvizsgákban, az átlagokban meg a jogosítványban rejlik; ilyenkor azért elgondolkozol, az önbecsülést. Nagyon lehangoló volt számomra hallani; hogy Én majd soha sem megyek egyetemre, hiszen nem vagyok kitűnő és amúgy is folyton blogolok. - Tudom, ezek rosszindulatú dolgok csak; de a mindennapokban nagyon lehúzzák ám az embert.

Mindezek ellenére igyekeztem összekapni magamat, és a legjobbat kihozni a dolgokból. - Meglepő, de néhány tantárgyból; mint például az olasz, vagy minden rémálmom alkotója az emelt magyar  (aminek most rengeteget köszönhetek) sokkal jobban sikerült, mint ahogy azt megjósoltam/ák.
Végül sikerült bekerülni a megálmodott egyetemre! ♥ - De nem tagadom, volt sok gyenge pillanat meg sírás.

HOGYAN TOVÁBB?
Szintén a kedvenc kérdéseim közé tartozik; Az egyedül Budapestre? - Uh. Az kemény. Igen, sajnálom, hogy úgy alakult, hogy nincs még potenciális lakótárs jelöltem, vagy barátom; akivel összeköltözhetnék. Úgy gondolom: ez miatt nem leszek a világ legszerencsétlenebb embere, és nem is kell lenézni. Bizonyára van bennem egy jó nagy adag izgalom, és félelem, de hát kiben nincs ilyenkor?


Habár az itteni környezet egy része, és a sok jó indulatú ember tett arról, hogy kellőképpen elveszítsem az önbizalmamat; (és újra kelljen építenem) még is nekivágok a fővárosnak; és megpróbálom valóra váltani az álmaimat. - Az élet minden terén! -  Tudom, lesznek nehézségek, akadályok, hogy semmi sem egyszerű; ( klisé szöveg :P ), de hiszek abban, ha kitartunk képesek vagyunk megállni a helyünket és önerőből felépíteni mindazt, amit megálmodtunk!

Talán sikerült egy átfogó képet adnom arról; miért is hanyagoltam a személyes bejegyzéseket, illetve, hogy mennyi minden történt Velem.

 Ha hasonló cipőben jártok tartsatok ki; s merjetek nagyot álmodni!

Puszi: Fanni❤


/ A bejegyzésben rólam szereplő képeket Mini Foto Veszprém készítette!  Ezer Köszönet! /

Ezt viseltem:  Pántos Ruha: Envy Fashion  - Fehér ruha: H & M - Nyaklánc: Pandora

You May Also Like

0 megjegyzés