POKET Zsebkönyvek Veszprémben

by - április 18, 2019


Sziasztok!

2019.04.11 -én Veszprémbe is megérkeztek sokszínű, és praktikus POKET Zsebkönyvek. Sztalker csoport által létrehozott kezdeményezés születésének első évfordulóján (nem mellesleg a Költészet Napján) érkezett meg a városba. Én már egy ideje lelkes irodalmár vagyok, és így lettem rajongója az olvasásnak is; melyhez zsebkönyvek nagy segítséget nyújtanak.

Hogy miért az mindjárt kiderül! • Te már ismered őket?


35F22BE6-9968-48E8-A469-83B680AD902B.jpeg

A kezdeményezésről | A POKET közösségről
Az ötlet egy éve pattant ki Vecsei H. Miklós és Ifjabb Vidnyánszky Attila által vezetett színházi alkotók csoportjának fejéből. Céljuk, a minőségi irodalom elterjesztése és népszerűsítése volt. - És hogy mindezt számunkra is kézre álló formában történjen, megalkották a 21. század embere számára a legkényelmesebb, de a klasszikus és kortárs irodalmat megőrző POKET Zsebkönyv sorozatot. - Amelyek nem nagyobbak okos készülékeinknél, így elférnek kézitáskáinkban, és a rohanós mindennapokban automatákból szerezhetjük meg őket.
Hol találhatsz rájuk?
Ahogy már említettem, a kezdeményezés előnye az is, hogy a rohanós mindennapokban könnyen megszerezhetjük ezeket a könyveket; hiszen akárcsak mindennapi kávénkat vagy nassolni valónkat őket is automatákból csalhatjuk elő. Április második hetéig; Budapesten, Gödöllőn, Szentendrén és Tatán találkozhattunk az automatákkal, viszont egy szép csütörtöki napon, Veszprémbe; Európa Kultúrális Fővárosába ( 2023 )is elérkezett a POKET közösség.


Az átadó ünnepélyről
Az új automata átadásának a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér adott otthont, és a könyveket is itt találhatják meg az olvasni vágyók. A rendezvény a kora délutáni órákban került megrendezésre. Már most, a kezdetkor szép számban jelent meg Veszprém POKET közössége. Hallhattuk a város polgármesterének, Vecsei H. Miklósnak, illetve Réti Gergelynek a Lovassy László Gimnázium tanulójának színvonalas beszédét. Az esemény megnyitása után pedig volt beszerezhettük a nekünk szimpatikus POKET darabot.- Én személy szerint Krúdy Gyula: Ady Endre éjszakái c. művével tértem haza.

Ahogy észleltem, minden korosztály és stílus megtalálhatja magának a hozzáillő művet. - Más-más híresség ajánlásával; például melegen ajánlom most maga Vecsei H. Miklós által összeválogatott A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujából verseskötetét vagy az igen szívhez szóló Kis herceg történetét.

A megvásárolt példányokat volt alakalmunk dedikáltatni Vecseivel, és mellesleg pár szót is volt alkalmam váltani Vele. - Megtudtam, hogy a nemrég megjelent Sztreccs c.kiadás az egyik kedvence, illetve azt is, hogy az olvasás élmény teljességének érdekében érdemes életkorunknak megfelelő történetet választanunk.

Természetesen az olvasás népszerűsítésére való törekvés végett, a POKET ezt biztosítja számunkra. Ha belegondolunk, már külcsínyük is csalogató nem de? - És szerencsére most már veszprémi lakosként is van lehetőségünk ezeket a színes borítóba zárt kincseket megszerezni.


A rendezvény egyszerűségében volt nagyon klassz program lehetőség, és külön kiemelném a jelképes dátumot!

Ha errefelé jártok, mindenképpen látogassátok meg Európa Kulturális Fővárosának POKET Zsebkönyv automatáját!
Üdvözlettel: Fanni😊

You May Also Like

0 megjegyzés