Lélekből

by - február 19, 2019


Sziasztok!

Ezúttal egy elgondolkodtatóbb bejegyzéssel készültem Nektek, ugyan személyes érzések alapján, de remélem, hogy Ti is megtaláljátok benne a hasznosat, az örömöt.
Az utóbbi időben sokat gondolkoztam azon; hogy vajon miért történnek Velünk bizonyos dolgok? Ahogy tapasztaljuk, az emberi kíváncsiság végtelen, és agyunkat általában mindig forgásban tartja valami, valami, szerintem legtöbbször egy kérdés: Miért? Gondoljunk csak bele, hogy hányszor tesszük fel magunkban a kérdést: Miért pont Én? Vagy miért pont Velem történik?  
Ehhez a gondolathoz sokszor társulhat a megint szócska is, de persze ez nem kulcsfontosságú.


Talán nyilvánvaló, hogy ebben az okfejtésben a hangsúly inkább a negatív dolgok/történések felé terelődik, de ne felejtsük el, hogy sokszor örömünk forrása is fontos lehet. Például, amikor valami annyira klassz dolog történik Velünk, hogy fel se fogjuk miért mi vagyunk azok a szerencsések. Emberi tulajdonság, és közhely (talán)  az igaz mondás miszerint: A rosszról könnyebb beszélni , a jóra kevésbé jut szavunk. - Gondoljunk csak bele barátainkkal, párunkkal vagy a családunkkal töltött nagy lelkizésekbe; valahogy mindig a traumák, vagy a nehéz dolgok kifejtése kerül előtérbe. (Szerintem legalább is.)

A rossz a kesze-kusza, a félelem a nem egyenes valahogy jobban foglalkoztat bennünket; látjuk benne a kihívást; s ha valami nem tűnik egyszerűnek már csak azért is bonyolítjuk, kibontogatjuk.
Ez kicsit olyan, mint a kísértés, vagy a gyermekkori kíváncsiság. Természetesen ha megbeszéltük a lelkünkkel, ami épp történt; akkor jöhet a Miért Én? Miért nekem kellett megint.... vagy miért Én jártam így megint? És persze mások miért szerencsésebbek? Aztán jön a szomorúság, csalódottság; és azt hisszük, hogy soha sem kapunk választ, lelkünk nem nyugszik meg. /Nálunk nőknél, talán ezt az egy témán való több napi pattogás követi./


A jó hír viszont az, ha kicsit gondolkodunk hamar rájövünk,  hányszor éreztünk már így, akár szerelem, akár munka vagy bármilyen más téren? - Bizonyára volt egy pár alkalom, hisz hullámvölgyek mindenki életében vannak.
Pont erre remek csattanó, az idő ; hiszen a klisés közmondás miszerint idővel jobb lesz; felettébb igaz. Ezt mi is tudjuk, csak tudnunk kell várni, türelmesnek lenni, s rendezni magunkban az érzéseinket, félelmeinket.


Beleragadni pedig semmibe sem szabad,akár mekkora is a fájdalom, így bátran mondhatom; nincs olyan ami nem múlna el.
Terelődne jobb vágányra!💕

Hát ennyi lett volna, ez a pár de rendkívül őszinte gondolat!

XoXo:F.💗

You May Also Like

0 megjegyzés