Tippek a rendezettebb vakációért!

by - május 27, 2018


Alig 2 hét az év egyik legkedveltebb időszakáig; a nyári szünetig!
 Bizonyára mindannyian lelkesen és izgalommal várjuk, hogy kitörjön a vakáció, vagy elérkezzen a megérdemelt szabadság. Az ember általában arra törekszik, hogy nyara minél több élménnyel legyen tele, s ezek felejthetetlenek és pótolhatatlanok maradjanak. A napsütés, a kellemes nyári esték, a strandszezon, a fesztiválok, és a velük járó adrenalin egyaránt különlegessé teszi ezt az időszakot!

 Néhányan azonban hajlamosak vagyunk túltervezni, és vállalni magunkat. - Mondván; Ezen a nyáron mindent véghez viszünk! Aztán a nagy rohanás és a rengeteg program közepette nem mindig jönnek össze a dolgok úgy ahogyan azt terveztük.

 Annak érdekében , hogy a sok stresszt elkerüljük és tényleg felszabadultak lehessünk; összegyűjtöttem néhány tippet, amit érdemes megfogadni ezen a nyáron!


 • Tervezz okosan!
  Félreértés ne essék a spontán dolgok rendkívül fontosak! - De mindannyian tudjuk, hogy az idő nagy úr és néha ellenség is. Javaslom, hogy amit előre tudunk program, vagy amit esetleg már fontolóra vettünk, program írjuk be a kis naptárunkba! Bulett Journal vezetőknek pedig kifejezetten ajánlom, hogy külön oldalt is készítsenek egy-egy fontos eseményhez; tavaly nyáron jó magam is így tettem!
  Szerintem viszonylag fontos, hogy ne csak év közben, hanem nyáron is rendezettek tudjunk maradni. Ha dolgainkat átlátjuk, biztosan nem esik két fontos szülinapi party, vagy kedvenc fesztiválunk a családi nyaralással egy időre!:P

 • Gyűjtsd össze az úti céljaidat!
  Nagy általánosságban mondhatom, hogy az emberek nagy része a szünidő alatt utazik a legtöbbet. Vannak olyanok, akik már tavasszal, vagy akár év elején elkezdik tervezni utazásukat.🌏 Ezt nagyon jól teszik! Szerintem, rendkívül hasznos lehet; hogyha átgondoljuk, sorra vesszük, hogy az adott nyáron hova szeretnénk elutazni, melyik távoli rokont szeretnénk meglátogatni és ehhez hasonlók! Ez a fajta tervezés pénztárcánknak lehet rendkívül hasznos; hiszen már időben elkezdhetünk spórolni, ha pontosan tudjuk, hogy az idei nyaralás(ok) milyen költségekkel járnak majd!


 • Kezdj el spórolni!
  Ezt a pontot szinte mindegyik tipp magába foglalja. Nyáron rengeteg helyre szeretnénk ejlutni, rengeteg mindent szeretnénk kipróbálni; és persze a fesztivál bérletek, strand illetve múzeum belépők sem a legolcsóbbak már. Diákként azt mondom, hogy a korosztályomban a legtöbben már Május beköszöntével keresnek valami nekik való munkát, és ahogy látom, ez a tevékenység az évek múlásával egyre népszerűbb lesz.
  Véleményem szerint nem árt a vakáció előtt kissé többet félretenni; főleg ha tudjuk, hogy valami nagyobb kiadás vár ránk!

 • Szánj időt magadra!
  A rohanós iskola, illetve munka idő alatt az embernek néha alig akad ideje magára. A nyarat én mindig egy nagy felfrissüléssel kezdem: Szánok magamra egy kis ,,ÉN" időt; hogy bőrömben jól érezzem magam,  hiszen tudjuk, hogy a sugárzó külső belülről fakad! (Lehet, hogy közhely, de higgyétek el így van!)
  Ez alatt az én idő alatt nem értek mást, mint egy jó meleg fürdőt, egy kiadós alvást, ami után meglátogatom kedvenc kozmetikusomat, manikűrösömet, és fodrászomat. Mi nők általában, egy ilyen szépségnap után sokkal frissebbnek és energetikusabbnak érezzük magunkat; jobb érzés kilépni így az utcára, arról nem is beszélve, hogy vannak akik azt mondják: Nyáron lehet hódítani igazán!:D

                 

 • Mindig legyen B-terved!Bizonyára mindannyian jártunk már úgy, hogy valamit nagyon vártunk, és az utolsó pillanatban az időjárás, vagy rosszabb esetben valaki keresztbe tett nekünk. Ilyenkor nagyon csalódottak leszünk, akár hisztizni is képesek vagyunk ( Valljuk csak be magunknak!:( )
   Ez magától értetődik, hiszen lehet, hogy már hetek óta erre a programra készülünk.
  Az ilyen esetekből tanulva jutott eszembe az ötlet, hogy mindig legyen egy B-terv is hiszen ezzel a nem is az eredeti dolgot, de valamit legalább bebiztosíthatunk magunknak!:)

Remélem ez pár tipp hasznos lesz számotokra, és a javatokra válik!
Ne felejtsétek el, hogy a legfontosabb dolog azonban még is az, hogy azt tegyétek a nyáron amit szívből szeretnétek.

Használjátok ki a rendelkezésetekre álló időt; és találjátok meg az egyensúlyt a munka, a bulizás, a szerelem, a család és a pihenés között!Végezetül pedig még kitartást kívánok mindenkinek; legyünk pozitívak hiszen már csak egy szempillantás és itt a vakáció!

XoXo: Fanni

You May Also Like

0 megjegyzés