Kreatív Húsvét - Második rész

by - április 01, 2018


Következzen a húsvétos bejegyzés második része; amelyben ahogy ígértem beszámolok konyhatündérkedésemről, és mutatok nektek néhány felettébb tavaszias és az ünnephez illő képet!
🌷Talán furcsának tűnhet, hogy a bejegyzésben eddig meg sem említettem a ,,sütés" szót; az ok nem más, mint az, hogy az élmény amit meg akarok veletek osztani nem is igazán sütés! 
Az idén úgy gondoltam, hogy némi gasztroajándékkal kedveskedek nagyszüleimnek; szerintem ez személyesebb és egyedibb, mint a bolti nyuszicsomagok! 

Be kell valljam, hogy először maradni akartam a csokoládékészítésnél, de sajnos az ötletet el kellett vetnem, amikor rájöttem, hogy a mai napig nem tudok csokoládét olvasztani. :D 
Aztán egyszer csak, kipattant a fejemből a gondolat, hogy mi lenne, ha csokoládé helyett karamellát készítenék! 
(Ez nekem többször szokott sikerülni, de természetesen kinek mi.)  
Így aztán váltottam is, és hozzáláttam a karamella elkészítéshez, ami a következőképpen történt!

Hozzávalók:
-Kristálycukor
-Fehér/tejcsokoládés tortabevonó
-Cukorgyöngy(ízlés szerint)
-Tojásdrazsé (Ízlés szerint)

A dolgunk nagyon egyszerű; de először kissé időigényes: Meg kell olvasztunk a kristálycukrot, majd utána kiönteni egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd rácsurgatni, a megolvasztott tortabevonót. Ezután csupán csak bele kell szórnunk az általunk választott ,,díszítést", és berakni hűtőnkbe.
 Nekem 24 óra alatt megszilárdult a karamellám, és másnap már kedvem szerint meg is tudtam törni (Úgy, hogy nem repedt tovább).


Egy hátránya van, nagyon ragadós; de természetesen nem annyira, hogy ne lehessen vele mit kezdeni. Én csomagolásként egy húsvéti nyuszis zacskót választottam, de természetesen lehetnek szebb megoldások is, például celofán, organza tasak, vagy akár egy szépen díszített befőttes üveg!:) 

Természetesen, ez nem kifejezetten húsvéti édesség, alkalomhoz illően bármilyen változatban elkészíthetjük!:)

●⚬⃝⚬●

A karamellán kívül, még elkészítettem a kedvenc tortámat, egy sajttortát, amelyet csokitojásokkal dekoráltam, és hogy keltsek egy kis tavaszi frissességet kókusszal és citrommal ízesítettem.


Most pedig következzenek a húsvéti hangulatfotók! 


Remélem képeim elnyerték a tetszéseteket és igazi tavaszi hangulatot varázsoltak lelketekbe! 
Töltsétek kellemesen az ünnep hátralévő részét, és pihenjetek sokat!

Ne feledjétek, holnap locsolkodás!
😄
XoXo:F

You May Also Like

0 megjegyzés