Kreatív Húsvét ~ Első rész

by - április 01, 2018~ DIY + Sütés ~
Akik követik az oldalt Instagramon láthatták, hogy nemrégiben kikerült a blog-sztorijába egyfajta szavazás; afelől, hogy milyen húsvéti bejegyzést készítsek nektek!

 4 kategória közül 3 holt versenyben ért célba, így úgy gondoltam mindegyikhez készítek egy kis inspirációt. Az első három helyezett a Diy,  a tojásfestés és sütés lett. - Így az elkövetkező bejegyzésben némi inspirációt osztok meg veletek; először az első két kategóriáról.

Jöjjön egy kis húsvéti kreatívkodás!Nos, az első lépés az volt, hogy a Pinterest segítségével mindenféle álom-szerű ötletet begyűjtöttem arról, hogy miként lehet tökéletes tojást pingálni.

Szerencsétlenségemre, már a dolog legelején akadt egy kis bökkenő Hol kapni fehér tojást? - Az igazság az, hogy már szinte sehol. 
A piaci árusok legtöbbje ezt a választ adta a kérdésemre, míg nem az utolsó pillanatban rábukkantam egy hölgyre; aki hófehér és kifújt lúdtojást árult.

Nagy örömmel be is szereztem 3 darabot;  Aztán kitaláltam, hogy alapítok 3 kis ,, tojás családot". - Ez annyiból állt, hogy 3 másikat mellékeltem melléjük, illetve szintén ennyi fajta technikával készítettem el őket.
 (Viccesen hangzik, de nagyon beleéltem magam :P )

A következőképpen készültek el; a szerintem kifejezetten jól sikerült húsvéti tojások:

Decoupage: Az egyik kedvenc kézműves technikám, már kiskorom óta. Elkészítéséhez szükségünk lesz, szalvétára, decoupage ragasztóra és egy ecsetre. A lényeg annyi, hogy a ragasztandó felületet a szalvéta alatt, s felett is be kell kennünk, és törekednünk kell arra, hogy a szalvéta ne gyűrődjön meg. Egy kis idő után az amúgy fehér ragasztó átlátszóra szárad, és máris eltűnik. Én eddig bármilyen felületre alkalmaztam ezt a technikát, teljesen elégedett voltam vele.- Szerintem egy kis pepecselést igazán meg ér!:) 


Csillogós: A csillámporos tojásokhoz az ötletet a Pinterest adta. Egyszerűen szerelmes lettem ebbe a képbe, mikor rábukkantam. Éreztem, ezt nekem ki kell próbálnom!:D 
Az előbb említett decoupage ragasztóval mindenféle mintát kreáltam, majd egész egyszerűen beleszórtam a csillámport, (ami még Karácsonyról maradt.)
Mondhatni, hogy nagyon fancy lett:P

Minimalista: A minimalista tojásokról mindig a cukiság jut eszembe, főleg az úgy nevezett Sharpie fajtákról. Így hát fogtam az alkoholos filcemet, és gondoltam készítek pár pepecselés mentés darabot. 
Ez a technika teljesen megfelelő az utolsó pillanatra is, ha épp locsolóinkat várjuk, és sehol sem állunk hímes tojásainkkal!:)


Az idei Húsvétkor a tavalyihoz hasonlóan egy ajtódíszt készítettem el; a szükséges alapanyagokat pedig a Pepcoban szereztem be. 

Az alapon és a dekorációs elemeken kívül, csak egy ragasztópisztolyra volt szükségem. Úgy gondoltam, hogy ez a koszorú lehetne egyfajta meglepetés a szüleimnek, így az ő kedvenc színükben készítettem el. 


A kevesebb néha több alapelven, nem díszítettem ki a teljes koszorút; csupán csak egy központi elemet helyeztem rá.
 Amely egy madárfészekre emlékeztet!:) 

Szerintem egy ilyen dísz elkészítésében az a szuper, hogy az ember teljesen a saját képzeletére van utalva;  és nem kell egy megadott sémához ragaszkodnia! 
Nem utolsó sorban kreativitásunkat is növeli!:) 


A bejegyzés első részében kreatív élményeimet szerettem volna megosztani veletek! 
A második részben pedig beszámolok arról, hogy hogyan konyhatündérkedtem idén Húsvétkor!:)

 Illetve szándékomban áll néhány húsvéti hangulatú képet mutatni nektek!
💮

Kellemes Ünnepeket Kívánok Mindenkinek! 

XoXo: Fanni ❤

You May Also Like

0 megjegyzés