Könyvajánló : Lelked jegyzetei

by - április 21, 2018


Sziasztok!
A bejegyzés során Claudia Perepelica Lelked jegyzetei c. művét szeretném figyelmetekbe ajánlani. A könyv igazán érdemleges, léleksimogató, illetve megnyugtató gondolatokat nyújthat a jelenlegi helyzet során az olvasói számára. 

A sorok közé életre szóló motiváció és inspiráció szorult; szó szerint egy lelkünk jegyzeteit olvashatjuk benne. Mindenképp meg kell jegyeznem, még a legelején azt is, hogy felépítése egyszerűen briliáns; bemutatkozás, ajánlás, tartalomjegyzék, és köszönetnyilvánítás is található benne. - Egyszóval minden ami egy korrekt, és megfelelő struktúrához szükséges. Ezenkívül a fejezetek között egy - egy idézet is található, amelyek rendkívül jól tagolják az egyes részeket.
A FÜLSZÖVEGBŐL
,, Ez a könyv segítséget nyújt ahhoz, hogy visszanyerjük az önbizalmunkat, újra nekivágjunk és megvalósítsuk a legnagyobb álmainkat, 
és arra is választ kaphatunk mit tegyünk annak érdekében, hogy ne essünk bele a ,,21. századi csapdába" , avagy ne váljunk olyan nővé, amit mások elvárnak."

Talán ez a legtalálóbb rész, amit kiemelhettem Nektek a fülszövegből. Fiatal felnőttként is minden nap küzdök ezzel a 21. századi elvárással, és úgy gondolom nem vagyok vele egyedül. Nem általánosítok, hisz nincsen hozzá jogom, de szerintem minden nő életében van egy olyan korszak; amikor nem hajtja más, mint a megfelelési kényszer, s annak minden egyes démonja! A könyv olvasása közben tökéletes irányadás kaptam afelé, hogy hogyan érdemes ezt a problémát legyőzni, illetve kezelni.


A KEDVENC RÉSZEIM
A legmeghatóbb :71 éves férfi üzenete
Megkönnyeztem a következő rész olvasása közben. A legsilányabb túlzás nélkül mondhatom: P" olyan tisztasággal, őszinteséggel fogalmazta meg gondolatait; hogy szinte megjelent előttem a kép, ahogy levelét írja. Úgy éreztem egy régi mesébe csöppentem, ahol a karosszékben ülő öregúr szeretetről szóló történetet olvas nekem. A férfi feleségéről is ír, s arról, hogy milyen volt az a bizonyos, mindent átívelő igaz szerelem. Nem közhely, hanem valóság, nehézségekkel, s szenvedéllyel megfűszerezve. Gondolatain érződik; a hullámvölgyek ellenére, szerelme végig igaz és őszinte volt.


A legtanulságosabb: 9 különbség nő és lány között
Egyben a legelgondolkodtatóbb is. Ami ebben a részben megfogalmazódik az nem más; mint hogyan viselkedjünk igazi nőként. Hogyan ismerjük el a kudarcot, a csalódást, Miért legyünk őszinték?, Hogyan kezeljük párkapcsolatunkat? A fejezet alapján kiéleződött bennem, ez a dolog nem korhoz, hanem tetteinkhez kötött.

Szakítás férfi szemmel: Levél a nőnek, akit elveszítettem
Hidegzuhanyként ért, így mindenképpen meg kell említenem, mennyire elképesztően valós képet ad számunkra ez a rész arról, hogyan élik meg a férfiak a szakítást. Ezt minden olyan nőnek el kell olvasnia; akinek szívét sokszor összetörték, mert talán segíthet tisztázni a másik fél döntését, és annak miértjét. Megtudhatjuk, a másik oldalról szemlélve sem mindig olyan egyszerű a dolog, mint ahogy azt mi gondoljuk.


ÖSSZEGEZVE
A könyv számomra többet adott, mint amire számítottam. Lehet, hogy sablonosan, és elvakultan hangzik majd a következő mondat, de én azért leírom: Ez nem egy tipikus szerelmes vagy motivációs sztori. - Annál sokkal több: valami ami szívből jön, ami magával ragad, ami valós tapasztalatokra alapszik, amit mindennap érdemes fellapozni. Elolvasását csak ajánlani tudom; biztos vagyok benne, hogy mondanivalójában mindenki számára rejlik egy fontos üzenet!

,,Ha pedig nem hallod elégszer, akkor én itt vagyok Neked, hogy elmondjam:
Csodálatos Vagy."

Xoxo:Fanni <3

You May Also Like

0 megjegyzés