Időtakarékos Rendszerezés

by - január 27, 2018


Ismét egy újévbe léptünk; ilyenkor ideje beszerezni a friss határidőnaplókat, asztali vagy falinaptárakat, a nemrégiben felettébb divattá vállt Bullet Journal-okról pedig nem is beszélve!

Rengeteg ismerősöm van, aki rendszeresen vezeti Bullett Journal-ját, vagy akár naplóját színes képekkel, idézetekkel telítve! - Annyit mondhatok, hogy le a kalappal előttük, hiszen ezekhez hatalmas türelem, kitartás és kreativitás szükséges!
Én hiszek benne, hogy ha teendőinket rendszeresen összeszedjük, átgondoljuk életünk egy ritmust vesz fel, és kellemes érzéssel tölt el minket!

Ám én magam sajnos azok közé tartozom, akiknek a mindennapokban ( pláne iskola időben),
  nem nagyon jut ideje ilyen procedúrára! Viszont minden év elején kitűzöm magam elé a célt; Ebben az évben kézben tartom dolgaimat:
,,Nem kések el, nem futok ki határidőkből, és nem felejtek el semmit sem."

Elsősorban azoknak; akik hozzám hasonló cipőben járnak, gyűjtöttem össze néhány időtakarékos tippet, amelyek segítségével rendszerezettebbnek érezhetik életüket, mindennapjaikat!

Ezekhez az apró tippekhez elég egy toll, egy kisebb határidőnapló, egy füzetlap, egy Post It cédula , vagy egyszerűen a telefonunk. Ami még jobb, hogy az állandó rohanás közben, autóban, buszon, vagy a reggeli kávé kortyolgatása közben is  feljegyezhetjük őket!

Írj To Do List-et!
Ha minden reggel feljegyzed, hogy mit is kéne az nap elvégezned; biztosan nem fekszel le úgy aludni: A francba, elfelejtettem! Figyelj viszont arra, hogy maradj mindig reális; vagyis csak olyan dolgokat tűzz ki magad elé, amelyek biztos beleférnek és meg is valósíthatóak az adott nap alatt! Időközben természetesen érdemes néhány pillantást vetni listánkra, emlékeztetőül, és elégedett mosollyal kipipálni vagy kitörölni  a már megtett dolgokat!

Készíts Stop Doing List-et!
Ti is leszeretnétek szokni valamiről? Ahhoz, hogy a számotokra idegesítő tulajdonságaitokról leszokjatok tökéletes kezdés egy Stop Doing List írása! Ha mindennap feljegyzitek, mi az amin változtatni akartok, egy idő után biztosan rögzülnek a gondolataitokba. Jó taktika lehet még az is, ha ezeket kis cetlikre jegyzitek fel és otthonotok különböző zegébe-zugába kihelyezitek őket - Így ha úton-útfélen rápillantatok mindig eszetekbe jut majd, hogy: Le kell szokni a kávéról, körömrágásról, fog csikorgatásról; vagy  éppen hasonlók!:P Sőt, még az is előfordulhat, hogy ezzel a folyamattal épp egy Új Évi fogadalmatokat váltjátok majd valóra!


Állíts fel egy fontossági sorrendet!
Milyen jó is lenne, ha mindig mindenre jutna elég idő egy nap folyamán! Ám tapasztalhatjuk, hogy ez a legkevésbé sincs így! Erre a problémára tökéletes orvosság, egy fontossági sorrend felállítása! Ha logikusan átgondoljuk, hogy melyek azok a dolgok amelyeket mindenképp meg kell tennünk az adott napon, s melyek amik még várhatnak biztosan nem késünk majd el semmilyen fontos teendővel! A legjobb ezeket a telefonunk jegyzetébe sorra szedni, akár emlékeztetőbe beírni, vagy saját zsebnaptárunkba dátum szerint feljegyezni.

Jutalmazd meg magad!
Emlékeztek még a legelső pontban említett To Do List-re? Ha ügyesek vagyunk és mindent kipipáltunk rajta napunk végére igazán elégedettek lehetünk magunkkal. Úgy hiszem, ez lelkünknek és önbizalmunknak is egyaránt jót tesz, így érdemes valamivel ösztönözni magunkat céljaink elérésére! Például határozzuk el, hogy ha minden teendőnkön túljutottunk elmegyünk kedvenc cukrászdánkba, egy hosszú sétára, vagy vásárlunk magunknak egy kis apróságot! Így talán motiváltabbak és kitartóbbak leszünk a sűrű hétköznapokban.😉


Remélem hasznosnak találtátok ezeket az apró ötleteket!
Szerintem akármelyiket érdemes kipróbálni, annak érdekében, hogy összeszedettebbé és rendszerezettebbé váljunk!

A leglényegesebb dolog pedig az, hogy belülről is kiegyensúlyozottabbnak érezzük magunkat!

XoXo:F ❤

You May Also Like

0 megjegyzés