Ünnep, egy Karácsonymániás szemével

by - december 08, 2017


Nemsokára elérkezünk az év legszebb  napjához:

A Karácsonyhoz

Az adventi időszaktól elkezdve, egészen Dec.25-ig, úton-útfélen az ünneppel kapcsolatos dolgokba botlunk. Sokszor már November végén fénybe borul minden; és utcák, házak tömkelege ölt szebbnél-szebb ruhát.

Elsejétől kezdve sorjában nyílnak a karácsonyi vásárok, most már szinte minden városban és velük együtt az adventi naptáraink ablakai is. Bronz Vasárnapon pedig meggyújtjuk koszorúnk első lángját.

 Aztán a kisebbekkel izgatottan várjuk az öreg, fehér szakállas Télapót. Lázasan tervezgetjük kit mivel lepünk meg, és talán még otthonunkat is felöltöztetjük az ünnephez méltóan. 

Eközben persze a média és az üzletek elárasztanak bennünket reklámmal; és azzal, hogy mit is vegyünk meg!-Kicsit elrontva ezzel a meghitt ünnepi hangulatot.
 Magamból kiindulva előbb-vagy utóbb bedőlök mindig a sok csillogó csecsebecsének és ,,fancységnek'' szóval nálam nagyon hamar kitör a Karácsony láz. 

Miben is nyilvánul ez meg?


Már hónapokkal december előtt elkezdek gondolkodni azon, hogy mivel lepjem meg családomat/ barátaimat (ilyenkor nagyon lelkiismeretes tudok lenni), ehhez persze hozzá tartozik az is, hogy Pinterest-en már November végén lázasan nézegetem a csomagolási és DIY ötleteket, illetve a viszonylag takarékosan megoldható ajándék tippeket.

Ha már az ötlet gyűjtésnél tartunk, alig várom, hogy megjelenjenek kedvenc bloggerjeim és youtuberjeim karácsony témájú bejegyzései/videói.

Arról nem is beszélve, hogyha tehetném körbejárnám a Föld kerekség minden karácsonyi vásárát. 
Az első fagy és hópihe megjelenésével egyből előkerülnek a karácsonyi pulcsijaim (amikből évről-évre egyre több lesz). Megjelennek a téli témájú manikűrök, és ruha kollekciók!-Természetesen csillogósabbnál-csillogósabb darabok.

Egyszerűen odavagyok ezért az időszakért!:P


Már az ünnep előtt két hónappal elszoktam kezdeni spórolni, ha valami nagyobb ajándékot akarok venni valakinek - mondanom sem kell ez nem mindig sikerül. Ami a karácsonyi bevásárlást illeti, képes vagyok egy egész napig a boltok sokaságát járni; annyira imádok ajándékozni, hogy addig nem nyugszom még meg nem találom a tökéletes darabot mindenki számára - ha ez meg van igyekszem minél ötletesebben csomagolni


Ezután otthon segédkezem a takarításban és dekorálásban amit anyuval kettesben szoktunk elvégezni, - mindig más és más tematika szerint kidíszítve, a lakás minden egyes zegét -zugát; miközben a Reszkessetek Betörők milliomodik részét nézzük, s a lakást  a narancsos illóolaj kellemes illata körbeszövi az otthonunkat. Eközben apu, a hidegben bíbelődik a (szokás szerint) mindig óriási karácsonyfával. A sütés-főzés pedig közös program szokott lenni; persze a tömérdek mennyiségű mézeskalácsot már képes vagyok december legelején is elkészíteni: Megjegyzem, Karácsonyra el is fogy.


Ha minden kis szálat elsimítottam az ajándékokkal és a segítséggel kapcsolatban, jöhet az ,,Én Idő'' - Ez annyit jelent, hogy elmegyek a kedvenc kozmetikámba, kávézómba és keresek magamnak valami csillogó-villogó ünnepi rucit. Ebben a szezonban rendszeresen jó nagy fürdőket veszek, és kedvenc fürdőbombáimmal pancsolok. Aztán rendszerint belebújok, a karácsonyi plüssös pizsamámba, és megnézek valamilyen romantikus filmet (A kedvenc a Love Actually), vagy sorozatot. 

Így megy ez egészen az ünnep előtti napokig;amikor is őrült módon kezdek el gondolkodni azon, hogy minden készen áll-e. Sürgetősen nézem át az ajándékokat újra és újra, hogy mindenki számára a legnagyobb meglepetést és örömet okozzam. 

Ezután pedig lelkesen várom azt a varázslatos Szent Estét mikor minden fény kigyúl és családom lehető legtöbb tagjával összegyűlve bontogatjuk ki az ajándékokat, és osztjuk meg egymással és kiskutyánkkal a finomabbnál finomabb étkeket. 


Egy szóval: Imádlak Karácsony!💖


You May Also Like

0 megjegyzés