Last Minute : DIY Adventi Koszorú

by - december 23, 2017

Legalább a 4 gyertya egyszerre éghet!

December 23.-án eszembe jutott , hogy össze kéne rakni a lassan egy hónapja darabjaimban az
asztalomon ácsorgó adventi koszorút.

Természetesem elhanyagoltságom elsősorban a rengeteg sulis teendőnek és egyéb tenni valónak,  illetve a kevés itthon tartózkodásnak köszönhető. 
Viszont, most, hogy holnap a 4. gyertya meggyújtására is sor kerül, már nem bírtam magammal és mindenképp beszorítottam a sok tenni való közé asztali díszem elkészítését!

Szerettem volna a 4. gyertyát a saját kezűleg készített adventi koszorúmon meggyújtani! <3 Tudom, hogy a poszt kissé késében van ( last minute jó formán) - de annyira büszke vagyok a végeredményre, hogy gondoltam megosztom veletek, meg amúgy is #karácsonyos :)
 És esetleg  a jövő évre ti is meríthettek belőle inspirációt! :)Elkészítés Menete
Amire Szükséged lesz:


- Olló
- Pillanatragasztó
- Ragasztópisztoly
- Adventi Koszorú Alap
- 4 gyertya + gyertya tüskék
- Tetszés szerinti dekorációs kütyük
- Hóspray, Arany/Ezüst Spray

1. Vettem egy koszorú alapot, ezt virágboltban szereztem be, de nagyobb áruházakban (pl. Obi, Tesco, Interspar) is láttam már. Ez árban olyan 650-2000 ft között mozog, én egy középkategóriás alapot választottam, körülbelül 1500 ft-ért - Ez a tobozos csoda már színvilágával is elnyerte a tetszésemet, hiszen idén lila-fehérben karácsonyi díszben pompázik a hálószobám. -Egy biztos: ezzel az alappal macerás volt dolgozni!2. Utána virágboltban megvettem a gyertyatüskéket, és a számomra szimpatikus gyertyákat - Rengeteg fajta van: Hagyományos 2 színű, kör alakú, matt, csillogós, metál , kisebb és nagyobb egyaránt. Mielőtt összeállítjuk a tüskéket a gyertyákkal érdemes megolvasztani azokat, mivel a hideg viasz tömbök könnyen szétrepednek amikor belenyomjuk őket a tüskékbe!
3. Miután szemmértékre elhelyeztem a 4 gyertyát, megerősítettem a koszorú és a gyertyatüske közötti területet ragasztópisztollyal - Biztos, ami biztos! 

4. Most érkezett el a koszorú készítésének legklasszabb része : A csecse- becsézés! Egyedül a pici watta - gömböket és a masnikat vettem újonnan, a többi kütyü mind ,,újrahasznosított" szekrény aljából elővett kincs volt. Egyszerűen imádtam ezt a részt! 
Először úgy gondoltam, hogy pontosan megtervezek mindent kicsi mozzanatot - Ám rájöttem, hogy ez lehetetlen. Végül csak elhelyeztem a fő elemet: Egy tollas madárkát - Ez eredetileg egy sérült karácsonyfa dísz. Javaslok minden dísz felragasztását pillanatragasztóval. - Kevesebb macera, és precízebb ragasztás, mint ragasztópisztollyal. - Azért, a karácsonyi manikűrökre majd vigyázzatok!:D 


A központi elem felhelyezése után, elkezdtem koszorúmat szépítgetni a többi kisebb dísz segítségével. Úgy gondoltam minden gyertya elé mehetne egy - egy kicsi ezüst masni, és a két oldalára szimmetrikusan két-két nagyobb masni - Ezzel egyfajta tematikát és szabályosságot adva a díszítésnek. 
A kis ,, hó gömböcöket " a madárka köré raktam, mintha egy hókupacon csücsülne. Néhány azonban került a nagyobb masnik közepébe is, ezzel hógolyókat szimbolizálva :) 

5. Végső lépésként, leszedtem minden feleslegesen ráragadt szöszt a koszorúról, majd lefújtam hóspray-vel. 


Az elkészítést nagyon élveztem, közben bömbölt a Wham! - Last Christmas c. karácsonyi száma, ami a személyes kedvencem! 

Anyu épp gyümölcs kenyeret készített , így fenséges kandírozott narancs illat szelte át a házat!- Még akkor is, ha last minute, de az alkotás élménye mindenképp megérte. 
Ráadásul elképesztően boldog volta, hogy végre sikerült kreatívkodnom a tanulás és a stressz gondolata nélkül.

Remélem a jövőében sikerül profitálnotok ebből a DIY bejegyzésből; és kedvet kaptok saját adventi koszorútok elkészítéséhez - ha eddig még nem tettétek volna. Az általam kreált koszorú csupán egy példa volt, sokféleképpen személyre szabhatjátok a tiéteket. 
Egy biztos ilyen senki másnak nincs, teljesen egyedi , és szívvel - lélekkel ünnepi varázzsal készül - Még az egyéniségetek is tükrözi!
XoXo: F ❤

Ps: Egy nap múlva Karácsony...

You May Also Like

0 megjegyzés