Miért szeretem az őszt?

by - szeptember 28, 2017


Mondhatni, hogy már majdnem egy egész hónapja beköszöntött a Szeptember, s vele együtt a hűvös időjárás - a napok hosszabbaknak tűnnek ; ráadásul némi zápor is megszakítja őket. 
De a jó hír az, hogy idén is lesz vénasszonyok nyara - és nem fogunk állandóan fagyoskodni, hisz azt épp elég lesz télen!
A kedvenc évszakom az ősz, ezt a héten  kétségek nélkül elnyugtáztam magamnak. 
De tudom , hogy sokan feltennék a kérdést ; Vajon miért?

Épp ezért, összeszedtem nektek 5 dolgot ami egem igazán inspirál ilyenkor!
     1.DEKORÁCIÓK


Az őszi dekorációk már színeikkel is megnyerik a szívemet; a meleg színek, olyan harmóniát és összhangot árasztanak, hogy öröm ezekre a csecse-becsékre ránézni! Ne felejtsük el,  a szezon lényegét: a különböző módszerekkel díszíthető sütőtököket - hiszen ott csak is a kreativitásunk szabhat határt: kifaraghatjuk, kifesthetjük, vagy decoupage-olhatjuk is őket! Az apró termésekről, már nem is beszélve!:)

2. TERMÉSZET


A természet ilyenkor úgy mosolyog vissza ránk, mintha egy ezerarcú fátylat öltött volna: a levelek színpompásak, a patakok vígan csörgedeznek a zord fagy előtt, és a szél pedig megunhatatlanul vetekszik a nappal, aki épp utolsó sugarait próbálja ránk vetni. Annyira változatos, hogy az szavakkal nem írható le. Ha tehetjük, ilyenkor mindenképp próbáljunk rengeteg időt eltölteni a szabadban!:)


3.SZEZONÁLIS FINOMSÁGOK


Mikor a címet adtam ennek a résznek, egyből a sütőtökre asszociáltam; és természetesen ez egyértelmű is, hiszen ez az étel a szezon ,,királynője." Rengeteg dolgot ízesítenek vele, legyen az süteménytől, az egyszerű sült - tökig elkezdve bármi. Viszont a No.1 őszi kedvenc az egyértelműen a Pumpkin Spice Latte. A sütőtök mellett, az almás, gesztenyés, és szilvás sütemények is nagy szerepet kapnak - némi fahéjjal felturbózva - főleg csodaszép pite formában - a Pinterest hemzseg az ilyen ínycsiklandóan elragadó képektől! Ami azt illeti, a hideg idő beköszöntével mindenki elkezd teázni, és esetleg a következő szezon előfutáraként már a forralt bor illata is megütheti az orrunkat!;)

4. DIVAT


Számomra az egyik legjobb dolog az őszben az, hogy végre viselhetem a legkényelmesebb és ,, leg cosybb" ruhadarabokat : azaz az oversized pulcsikat. Ezek a ruhadarabok általában kényelmesek és lazák. Noha az utóbbi csak személyiség és stílus kérdése; ami viszont kivétel nélkül igaz, az nem más, mint az, hogy egytől-egyig puhák és szuper színük van. A sötétbordók, barnák, lilák, sárgák, mustárszínűek, vagy épp az egyszerű fekete darabok is tökéletes választást adhatnak a hűvös őszi napokon. A hatalmas sálakba pedig stílusosan burkolózhatunk bele, a közelgő hideg elől! A legcukibb őszi darab pedig egyértelműen a gumicsizma, melynek viselésével bátran ugrálhatunk a lehullott levelek és a tenyérnyi pocsolyák között!

5. ŐSZI SMINKTREND


Ez az a kategória, amit csak a női olvasók értékelnek igazán. Szerintem az őszi sminkek lehetnek vadítóak és konzervatívak is egyszerre. A narancssárga és barna színek ideálisak a kevésbé bevállalósaknak, de egy mély-bordó, vagy egy szilvaszínű rúzs igazán merész választás lehet, ugyanígy értve ezt a manikűrre is. Ami a sminkeket illeti, szerintem a bronzos árnyalatok ilyenkor a legszebbek, és nyugodtan próbálkozhatunk a feketén kívül, a már nyáron divatba jött színes tusvonallal (pl.bronz, bordó, rézszínű) is!


Remélem, ezek a kicsi, de klassznak vélhető apróságok kicsit megmosolyogtatnak titeket is, és ihletet adnak, megtalálni az évszak jó oldalait!  
Hiszen valljuk be, ilyenkor mindig nehéz egy forró nyarat elbúcsúztatni, és még a csapból is az iskolakezdés folyik!


Én már megtaláltam, magamnak az ősz szépségeti!
Na és te?;)You May Also Like

0 megjegyzés