A nyár utolsó napja

by - augusztus 23, 2017


-Tegnap este különös gondolat futotta át az agyamat -


Mi lesz, ha vége lesz a szünidőnek ? Mi lesz, amikor újra elindul a mókuskerék? 

Ebben a pillanatban elkapott egy szörnyű érzés, rájöttem , hogy a válasz és a vele együtt érkező hangulat sajnálatos módon itt  ,,kopogtat az ajtón."  -  Szóval igen, szembe kell néznünk a ténnyel az iskola, és a munka tárt karokkal vár minket .


A legszerencsésebbek talán azok, akik valami újba kezdenek : új munkahely , lakhely vagy épp állás - persze ennek is meg lehet hátulütője, hiszen ilyenkor általában ismeretség nélkül kerülünk az új helyre. De valamilyen szinten még is csak napos oldala van a dolognak, hiszen vár minket valami friss, valami más, egy esetleges kihívás, valami szokatlan ami eltér az eddigitől.

Szerencsések azok, akik nem esnek kétségbe, sőt én személy szerint irigylem is őket. Mindig is követendőnek  tartottam az olyan embereket, akik mindenre nyitottak, nem éreznek félelmet, szorongást. Egyszóval  nem félnek visszatekinti vagy szembenézni bármilyen régi rosszal. Van egy mondás , amely így szól: ,Az életben általában a spontán dolgok sülnek el igazán jól!" - Na igen, ezt hívják spontán életfelfogásnak . Ami pedig az előttük álló dolgokat illeti: Tükörbe néznek és azt mondják: Lesz , ami lesz! Nem rágörcsölve a jövőre, vagy épp nem rágódva a múlton.- Nincs tervezés, nincs félelem, nincsenek korlátok - nincsen a sok kérdés:  mi lesz majd ? vagy mi lett volna ha? 

Bevallom mindig is szerettem volna a fenti kategóriába tartozni, de valami (talán épp a sors?) közbeszólt. Akárhányszor boldog és spontán akartam lenni, a legkisebb hibát látva a drága karma tett érte , hogy magabiztosságom és boldogságom elillanjon. Szóval most is épp így történt, igyekeztem a kis gátlásaimat elhessegetni és úgy tenni, mintha nem lenne semmi gond , és nem izgulnék. DE! Ez nem sikerült! ( hahaa ). Elért a félelem a szorongás, hogy újra be kell szállnom a mókuskerékbe, a stresszes iskolai mindennapokba, nyakamon a fránya megfelelési kényszerrel! Most azokhoz szólok, akik hasonló cipőben járnak mint én , akik kicsit izgulnak, félnek visszazökkenni a nyugodt nyári estékből a mozgalmas ,,robot" világba.


Íme 5 + 1  tipp a ,, back to the real life" stressz - érzésének leküzdésére:
 1. FOGADD EL
  Ha olyan fajták vagyunk, akik bele nyugszanak a dolgokba, akkor a legjobb az, hogy elfogadjuk, nincs mit tenni, ez az élet körforgása. Biztatásul persze gondolhatunk arra is , hogy nem sokára szünet újra, várhatunk egy ünnepet, számunkra fontos eseményt, vagy akár szimplán csak az esti sorozatunk megnézését egy fárasztó nap végén.

 2. VÁRJ VALAMIT
  Ilyenkor remek taktika lehet, a fent már kicsit említett ,,sorozat-várós " téma is. Ugyan is ha valamit várunk, elég csak rágondolni és mosollyal, jó érzéssel tölt el minket - már maga a gondolat, hogy nemsokára milyen jó lesz nekünk ! :)  Amint említettem, ennek nem kell nagy dolognak lennie, elég egy telefon - beszélgetés, egy üzenet, vagy egy Tv műsor, ha persze nagyobb dolog áll előttünk,  az izgalom és a várakozás is jóval hevesebb, és nagyobb erőt ad.

 3. TŰZZ KI  EGY CÉLT!
  Talán a leglényegesebb és legtöbb erőt igénylő dolog, valósíts meg valamit! Valamit amit már régóta szeretnél, és boldoggá tesz. Ha többet gondolsz ennek a célnak a megvalósítására kevésbe fog agyad a rossz nyomasztó érzésekre fókuszálni.  Mindig ott lesz benned, a mikor valósítom meg, mikor érem a célomat, mit tehetnék még érte gondolat.

 4. KERESS EGY HOBBIT
  Biciklizz, táncolj, rajzolj, olvass, vagy épp sportolj! Legyen bármi is a lényeg, hogy elfoglalja a figyelmedet, ne gondolkodj a munkahelyi , iskolai dolgokon - Mindig legyen ami két húzós nap között kikapcsol, és eltereli a gondolataidat! Természetesen célszerű olyan hobbit választani, ami könnyen művelhető, és nem kell hozzá sok felesleges kiadás, speciális eszköz, hely:)

    
 5. ENGEDD EL!
  Ahogy az elfogadás , úgy az elengedés is lehet megoldás, s itt van rá a remek alkalom: Engedd el a ha rossz történt veled a nyáron, ha szíved sebet kapott, vagy ha barátságod ment csődbe, vagy a épp voltak félresikerült napjaid, eseményeid. (Persze ha valaki emlékezni akar erre is, nem kötelező kitörölnie szívéből ezeket az érzéseket.) De! Ne hagyd, hogy munkádra, vagy tanulmányodra hatással legyenek. A szép élményeket pedig zárd magadba  és őrizd meg szívedben! - De tudd , most valami más következik - teljesen más. Ha pedig a rossztól nem akarsz megszabadulni, akkor fogadd el , de semmiképp se rágódj rajta; - a kísértés a múltból nem segít , csak hátráltat!

  +1 : Nos igen ez kicsit nevetséges dolog, és némi anyagi szükségletet is igényel :(,  ami inkább nőknek/lányoknak hasznos - de még közöttünk is személyfüggő lehet : a vásárlás! Sokszor egy kis bolt-terápiánál nincs is jobb. Gondolj arra , hogy milyen lesz a következő őszi - téli kollekció, hogy alig várod, hogy kinézhesd és beszerezd, vagy épp ne feledd, hogy kezdetét vették a fashionweek-ek - Vajon idén mi lesz a trendi? Menj el és szerezz be pár őszi rúzst , turkálj néhány cuki sweater-t , aztán dicsekedj el vele másnap a csajoknak.  - Hidd el ha eddig használt most is fog!;)
Végül de nem utolsó sorban azokhoz szólok , akik nyáron is szüntelenül dolgoztak , számukra ez a bejegyzés nem túl hasznos. Viszont remélem néhány dolgot , azért profitáltak belőle , és nekik is lesz lassan nyári szünetük!:)

Mindenképp meg említeném , hogy ne feledjük el az ősz szépségét sem , a gyönyörű faleveleket , a meleg pulcsikat ,illetve a forró csokik és teák beköszöntő időszakát. - Ha ezek a képek egy pillanatra is átsuhannak gondolatainkon biztosan elmosolyodunk majd, és mosolyunkkal együtt búcsút veszünk a nyártól! Őszintén hiszem , hogy a fent említett dolgok segítenek, azoknak akik így éreznek - szerintem , azért vagyunk így néhányan . Nekem az előző évek során eddig minden taktika segített csinosítani a helyzetemen.


Remélem, hogy ezzel ti is így lesztek, és tudtam nektek segíteni!!:) Mindenki megtalálja, a számára legtökéletesebb módszert arra, hogyan engedje el ezt a stressz forrást. Ne feledjétek egy dolog számít igazán:

Hinni önmagunkban!

You May Also Like

0 megjegyzés