Book Wishlist / Autumn

by - augusztus 30, 2017


Lassan elérkezik , az a tipikus ,,cosy" időjárás, amikor néha másra sem vágyunk, csak arra , hogy beburkolózzunk egy pihe-puha takaróba a lobogó kandalló mellé, s kezünkbe vegyünk egy forró csésze italt. Természetesen mindezek mellől egy briliáns könyv sem hiányozhat, hisz a hatás csak úgy az igazi!

Tegnap, ettől függetlenül tévedtem be a Libri könyvespolcai közé - épp egy kötelező olvasmány után koslattam. Természetesen mindent találtam, csak épp azt nem amit kerestem, de ettől függetlenül bő egy órát eltöltöttem a könyvek között. Különösen, hogy rábukkantam remek idegen nyelvű regényeket - Sőt! Ráadásként, rengeteg a 2. - ik féláron akciót is kihasználhatunk most az üzletben!

Nem is kellett noszogatni, össze is állítottam, a saját kis ,,autumn wishlist-em"- ami alapján azt gondolom, hogy a közelgő szülinapom ellenére is lesz mire spórolnom!;)
 Gondoltam nektek is megmutatom őket!


Íme a TOP 7+3 - as listám

1.Lynn Barber : Egy lányról
A könyv, a borítója és a hozzátartozó sztori - szerelem volt első látásra - mindenképp az első helyen debütál, remegek, hogy elolvashassam. A mindent felforgató szerelem szerves része az életemnek.  - Bevallom szüntelen romantikus vagyok, sajnos!2. Cristina Morató : Rebellis Dívák
Nagy kedvencem a könyv főszereplője az elegancia törhetetlen képviselője; Audrey Hepburn. Most hallottam először a kiadásról, ami igazán meglepett - hiszen, azért figyelemmel követem az ilyesmit. A könyv Audrey különleges szerény sztoriján kívül még 5
hasonló kaliberű híresség életét vázolja fel. Inkább életrajz jellegű, de roppant kíváncsi lennék ezen életek árnyoldalaira és mindennapi problémáikra. Természetesen, a fenomenális cím volt ami a legjobban megfogott, azonkívül, hogy hajt a kíváncsiság, hogy elképzeljem milyen is így élni.   


3.Paula Hawkins : A Víz mélyén
Amikor megpillantottam ki írta, úgy éreztem, ezt mindenképpen el kell olvasnom! Aztán eszembe jutott , hogy a zord, hideg napokra, milyen hátborzongató elmerülést és kikapcsolódást nyújthat ez a rejtélyes sztori. Ami azt illeti mindig mindenki azt hiszi, hogy felettébb krimi és horror ellenes nőszemély vagyok - hát mindenki téved! Egyszerűen fűt a kíváncsiság, hogy mi lesz az efféle történetek végkifejlete. Egy valami biztos, ha az írónő legalább olyan jó sztorit összedobott, mint előző sikertörténetével, akkor ismét babérokat arat!


Először a címet látván akadt meg szemem a borítón, majd tovább olvastam a tartalmat és hatalmas csalódottságot éreztem. Egy ízig - vérig romantikus történetet vártam! Ám, ahogy az utolsó mondatból is kiderül; Ha szeretted A szürke ötven árnyalatát, imádni fogod ezt a történetet! - ez a sztori valami komplikáltabb dolgot rejteget! Ettől függetlenül végig olvastam, a tartalmat és rájöttem, hogy a főszereplő szöges ellentéte is lehetnék a jelen esetben felbukkanó ex-szel! :D - Persze, mint minden nő én is kéretném magam ( és elviselnék egy kis udvarlást :P )!

,, a csillagok közelebb vannak , mint szeretnéd"
A könyv kissé romantikus és titokzatos világba kalauzol minket. Főhősünk egy tizenéves tinédzser makulátlan élettel és külsővel - ő az ezredik emelet lakója, ám a tökéletesség ellenére kiderül, hogy belül iszonyú magánnyal küzd . Itt öklött eszembe a kérdés: A pénz vajon boldogít!? A sztoriban a legnagyobb szerepet a szerelem s a titkok kapják - mindez akkor bontakozik ki, amikor egy fényűző életre vágyó ifjú, bukkan fel... És fenekestül felforgatja a lány világát az ő cselszövéseivel. Véleményeken olvastam, hogy nem épp befejezett a könyv - de talán így még érdek feszítőbb, még egy 2. rész megjelenését is rebesgetik. Épp ez az, ami miatt olyannyira el szeretném olvasni, hogy az első helyet érdemelte.

6.Gillian McAllister: Bármit, csak ne az igazat
A 3 kérdés!? - Olyasvalami, ami minden csalódott nőben felmerül. A bizalom, a bátorság, a következmények ... Roppantul magával ragadó történetnek ígérkezik; szerelem, titkok, thriller! Viszont egy kérdés feltettem magamnak: Elég erős vagyok lelkileg, ezt a sztorit felfogni? - Remélem, hogy igen. Hisz ilyesmiket olvasni róla: " Ahogy elkezdtem olvasni, többé nem volt erőm abbahagyni. Bámulatos, okos és életszerű. Imádtam."- J.M.

Azt hiszem, ezt nem kell részleteznem! Bizonyára láttátok már a mozikban, vagy az előzetesekben! Már a  filmről készült legelső ,,sneak peek" könnyeket csalt elő a szememből. Akkor és ott megfogadtam megnézem a premiert, aztán azóta se jutottam el a moziba. Ami pedig azt illeti most már nem is nagyon szeretnék: Előbb inkább elolvasom a könyvet!:) - Bizonyára részletesebb, és jobban elmerülünk benne, több érzést vált ki belőlünk.
+3 /angol nyelvűek/

Keveset sejtetnek nagyon a könyv történetéből, de egy biztos;  titokzatos, emlékekről szól, és a szerelem is előfordul benne! ,, Welcome to a girl life"- Bizonyára egy kalandos és titkokkal, talán sötét múlttal átszőtt világról esik majd szó! Egyszerűen imádom az ilyen krimis -  romantikával fűszerezett sztorikat! :)

Tipikus angol ,,lifestyle" - ráadásul brit, szóval a két tannyelvű iskolámmal érdeklődésemet nagyon felkeltette ez kis bohókás kötet. Nem utolsó sorban az űrlényeket is szeretem - mindig cukinak találtam őket! Mindenféle jó pofa jellemző és szokás megtalálható benne: a piros busztól, az állandó esőn keresztül az angol teáig.


J.K Rowling szüntelen siker történetének, legutolsó filmje. Extraként hozzáadva az eredeti forgató könyvvel, egy gyönyörű kötésben kivitelezve. Mindez tudom, hogy magyarul is megjelent - de így sokkal izgalmasabbnak tartottam. Ami azt illeti, igazi Harry Potter fan vagyok, így már akkor megszerettem az író nőt - ezt a ,,művet" pedig filmben láttam először, de már akkor lenyűgözött - szóval minden álmom lenne részletesen elolvasni.
Remélem minél többet sikerül ezek közül a értékes művek közül fellapoznom, idén ősszel!
Nektek elnyerte valamelyik a tetszéseteket?
Esetleg volt szerencsétek olvasni közülük bármelyiket?

 

You May Also Like

0 megjegyzés