Kókuszcsodák

by - június 22, 2017


Végre elérkezett , a várva várt nyár , és vele együtt a szünidő. Ilyenkor természetesen mindenkinek több ideje van önmagával , családjával és barátaival foglalkozni. Kerti partik és összejövetelek , illetve fesztiválok színesítik mindennapjainkat. Valamivel mindig szeretnénk hozzájárulni társaságunk jó hangulatához , valamivel ami jó kedvre deríti a másikat , megnevetteti , vagy épp ízlik neki . Ezzel jó magam sem voltam másképp , mikor egy piknikre készültem , személyes dologként tudni kell rólam , hogy nem szeretek üres kézzel társaságba menni - mindig frusztráló érzést okoz számomra. Természetesen a nagy készülődés közepette az utolsó pillanatban kaptam észbe , hogy illene valamit vinnem, természetesen a  Pinterest a barátom  így hát hamar bepötyögtem a következőket : #lastminute #diy #summer #camp #sthtogive  - tömérdek lehetőséget dobott ki a kereső , de úgy gondoltam alkalmazom konyhai tudásom, illetve egy kis nassolnivaló mindig jól jön, egy ilyen helyen. 

Rábukkantam egy igazán könnyednek tűnő , finom és tartalmas aprósütemény receptre - szerencsémre minden megtalálható volt itthon ami a recepthez szükséges volt  így gyorsan neki is láttam az elkészítéshez . A hamar , de szívvel - lélekkel összedobott sütemény igazi kis csoda lett : Magam sem hittem , de pillanatok alatt lába kelt  a nagy doboz süteménynek a pikniken.  Úgy gondoltam praktikussága , és finomsága miatt érdemes veletek is megosztanom ezt a kis egyszerűen-nagy szerűséget! 


Íme tehát a recept és az elkészítés:


Hozzávalók :

110 g kókuszreszelék , 1
10 g  búzaliszt  , 55 g kristálycukor , 110 g vaj -, Cseresznye vagy más bogyós gyümölcs,akár diófélék a díszítéshez.Elkészítés:
  1.  Olvasszuk meg a vajat , majd keverjük össze a cukorral , amíg  teljesen össze nem áll.
  2. Második lépésként keverjük össze a kókuszreszeléket és a  lisztet , majd a két kapott keveréket öntsük össze. 
  3. Ezután formázzunk kis golyókat, és helyezzük őket a sütőpapírral kibélelt tepsire majd  lapítsuk ki  (a sütemény formája sütés közben már nem fog változni) , így most adhatjuk meg végleges formáját.
  4. Extraként tehetünk a közepébe aszalt gyümölcsöt , vagy dióféléket - Személy szerint én a szezonális és friss cseresznyét választottam és avval díszítettem süteményeimet. 
  5. Nincs más hátra , mint behelyezni őket az előmelegített sütőbe , és 10-15 perc alatt , addig sütni , amíg a szélük arany színű nem lesz . Miután kisütöttük , 10 percig hagyjuk hűlni őket , majd után már nyugodtam pakolhatjuk a nekik szánt dobozkákba őket. 
Remélem elnyeri a tetszéseteket ez a kis recept és mind a tíz ujjatokat megnyaljátok megkóstolása után!:)  A friss kókusz illat pedig garantáltan átjárja majd konyhátok minden egyes zeg-zugát ! 


Jó sütögetést nektek! :) 
You May Also Like

0 megjegyzés